Папа Франциск отговори на въпроси на журналисти в самолета на

...
Папа Франциск отговори на въпроси на журналисти в самолета на
Коментари Харесай

Папа Франциск: Патриарсите, с които се срещнах, наистина са глас Божий

Папа Франциск отговори на въпроси на публицисти в самолета на връщане към Ватикана след тридневното апостолическо пътешестване в България и Северна Македония, съобщи Нова телевизия.
На въпрос какви са най-силните му усещания от двете страни, които преди малко е посетил, главата на Светия трон отвърна: " Те са две радикално разнообразни народи. България е нация с традиция, която е многовековна. Същото е и със Северна Македония. Тя също има доста антична традиция, само че не като страна, а като народ ", сподели Светия отец.
Той уточни, че и в България, и в Северна Македония, православни християни, католици и мюсюлмани живеят дружно. " Искрено мога да кажа, че патриарсите, с които се срещнах, в действителност са глас Божий . Те са Божии рожби. Патриарх Неофит е Божи човек, а и патриархът на Грузия Илия II е Божии човек. Такива са и Вартоломей, и Кирил. Понякога хората споделят: „ Този има минус, оня има минус! ”. Ние всички имаме, не сме безгрешни ”, съобщи папа Франциск.
Той показа и за прекарванията си от първото причестяване у нас. „ Спомних си 8 октомври 1944 година – моето първо причестяване. Пеехме „ О, Свети олтаре, защитаван от ангелите! ”. Сигурно и някои от вас го помнят. Видях децата, които се отварят към живота, наясно с избора за това свещенодействие. Църквата пази децата. Те са граница, те са заричане . Силно прекарване за мен. Почувствах, че тези 249 деца са бъдещето на църквата, че са бъдещето на България. Много мощно усетих тези моменти. Благодаря доста! Молете се за мен ”, сподели папа Франциск в края на апостолическото си пътешестване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР