Папа Франциск, който е на двудневна визита в Малта, днес

...
Папа Франциск, който е на двудневна визита в Малта, днес
Коментари Харесай

Папа Франциск се помоли светът да покаже повече състрадание към бежанците

Папа Франциск, който е на двудневна аудиенция в Малта, през днешния ден се усамоти в молебствия в пещерата на Свети Павел, преди да отслужи тържествена литургия пред към 10 000 богомолци в столицата Валета, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Много рано сутринта папата, който е на 85 години, се срещна с йезуити, а след това дойде в базиликата при пещерата на Свети Павел в Рабат, едно от главните места за поклонение на острова, което бе посетено и от неговите прародители папа Йоан Павел Втори през 1990 година и от папа Бенедикт Шестнадесети през 2010 година

Според християнските вярвания Свети Павел на път за Рим е претърпял поражение край Малта, след което се покръстил.

В храма папата се помоли светът да покаже повече съчувствие към бежанците. Франциск напомни, че народът на Малта е посочил необикновена добрина към свети Павел и той е дал отговор на това посредством проповядване и излекуване, като е донесъл християнството на островитяните.

По време на визитата си на базиликата обаче папата вървеше мъчно, което демонстрира, че болките в коляното му са се нараснали по време на пътуването. Той мъчно се изправи и от стола, на който бе настанен в базиликата, в рамките на която се намира пещерата. Въпреки болките обаче той настоя да стане от стола, с цел да благослови богомолец в инвалидна количка.

Папата ще има и среща с заболели хора и след това с папамобила ще отиде във Флориана, което е предградие на Валета, с цел да отслужи тържествената меса и неделната молитва.

Следобед той ще произнесе тирада и в център за банкет на бежанци, наименуван " Лаборатория за мир Папа Йоан Двадесет и трети ".

На връщане от Малта, в самолета за Рим, папата ще отговори и на въпроси на съпътстващи го публицисти.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР