Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск прие българската делегация по повод 24 май

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март одобри българска публична делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, която е на публично посещаване във Ватикана във връзка 24 май.

Председателят на Народното събрание организира диалог на четири очи със Светия отец, след което се състоя и разширена визита с представителите на Народното събрание, осведоми Българска национална телевизия.

" Пожелавам здраве, оптимизъм, поисквам религия, поисквам вяра и несъмнено, обич, на този празник, който е най-хубавият за мен български празник, тъй като е обвързван с словесност, с нематериалност, с книжовност - с това, което от ден на ден забравяме, с общението с книгите. Това беше тематиката на диалога ми със Светия отец - доста топъл диалог. Той пази топли мемоари от визитите му през 2019 година. Обръщението му за мирът на земята има известно знамение, тъй като той сподели, че мирът е положително Благо, не е просто задоволително да няма война ", сподели.

Той посочи, че би трябвало да преодоляваме разликите посред ни изключително в подтекста на събитията у нас.

По-политически е бил диалогът с държавният секретар на Ватикана - Негово Високопреосвещенство Кардинал Пиетро Паролин.

" Много добре бяха осведомени с последните развития на политическата обстановка в България и насърчиха, по този начин както всички останали европейски ръководители, процеса за нормализация на политическия ни живот. Темата е да има устойчиво ръководство, тъй като 2 години рецесии и неустойчивост, в която и да е страна по света, особена страна членка на Европейски Съюз, буди паника, която е необяснима изключително, когато политическите сили, които имат опцията да осъществят и политики и взаимна законодателна стратегия и имат идентични визии, да не съумеят да създадат устойчиво ръководство - по-скоро приказва за горделивост, която знаете в нашата вяра е неприемлива ", акцентира Желязков.

Официалната делегация на България участва и на молебена в базиликата " Сан Клементе ", където сервира венец пред мощите на св. Кирил.

Предстои и среща с президента на Суверенния Малтийски медал, както и срещи в камарата на депутатите.

На аудиенцията във Ватикана ръководителят на Народното събрание подари на папа Франицск златовезана икона на светите братя Кирил и Методий и свети Климент.

Иконата е направена ръчно, със златни и сребърни метали и конци, от българско ателие за богослужебни одежди. Направата е лишила към един месец и половина. Отзад на иконата има пластина с надпис, че е подарена от ръководителя на Народното събрание. Иконата е сложена във везан калъф от кадифе с логото на Народното събрание, разясняват пратениците на Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР