Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск отслужи литургия пред 1 млн. милион души в Киншаса


Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март насочи през днешния ден молитва за преустановяване на насилието на Африканския континент. Той отслужи литургия, в столицата на Демократична република Конго – Киншаса, в наличието на повече от един милион души, съобщи ДПА.

Светият отец прикани хората да бъдат " мисионери на мир " и да " работят дружно, с цел да пресечен кръга от принуждение и да разчупят оковите на интригите, подбудени от ненавист ".

Часове по-рано стотици хиляди богомолци се стекоха с песни и танци в региона на военното летище Ндоло, като доста от дамите измежду тях носеха рокли с лика на Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Повече от един милион души са пристигнали на територията на летището, оповестиха представители на управляващите, преди да стартира литургията, което я трансформира в едно от най-значимите събития по време на 6-дневното посещаване на папата в Демократична република Конго и в Судан, където той се чака да дойде в петък, напомня организацията.

През последните десетилетия двете страни постоянно са разтърсвани от спорове на кръвопролития и набези, отбелязва ДПА.

" Нека този миг бъде удобен за всички вас, които се наричате християни в тази земя, само че правите актове на насилие; на вас Господ споделя: " Оставете оръжието си и проявете благосклонност ", сподели 86-годишният папа.

По-късно през днешния ден програмата на Светия отец планува срещи с жертви на принуждение от източната част на страната и с филантропични служащи, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР