Папа Франциск дава първо причастие на 250 деца в Раковски.Той

...
Папа Франциск дава първо причастие на 250 деца в Раковски.Той
Коментари Харесай

Папа Франциск дава първо причастие на 250 деца в Раковски

Папа Франциск дава първо причестяване на 250 деца в Раковски.

Той мина през града със своя папамобил, като в даден миг слезе измежду хората и потегли сред тях на път към църквата "Пресвето сърце Исусово ". Паап Франциск приветства и благослови всички. В този миг забиха камбаните на храма, духов оркестър изпълняваше католически песни. Малко преди входа на църквата папата слезе от папамобила и поздрави присъстващите богомолци. Светият отец поздрави и благослови лекарската колегия в лицето на ръководителя на Регионалния лекарски съюз доктор Георги Кръстев, който му подари иконата "Пресвета Богородица Йерусалимска ".

Около 2 000, по данни на полицията, са хората на площада, които бяха пропускани през три пункта след щателна инспекция, която те изчакваха умерено и заеха местата си преди 9,30 часа. На две големи видеостени се предава непосредствено придвижването на Светия отец, отново там всички ще имат опция да проследят Светата литургия с първото причестяване на 250 деца в църквата. В храма, дружно с децата бяха позволени и техните родители, както и представители на енориите у нас, които имат специфични предложения от апостолическата нунциатура у нас. Всички общо са към 750 души, колкото е потенциалът на църквата. С рейсове дойдоха богомолци от община Калояново - втората на територията на Пловдивска област с най-вече католици.

Първото причестяване съставлява приемане на самун и вино, които символизират тялото и кръвта Христови.Това е свещенодействие или обред, осъществяван в някои деноминации като средство за отбелязване на нечия духовна зрялост. В някои обичаи, нормално католическата и англиканската, тайнството на първото причестяване е обред, посредством който младежът става формален член на църквата. Това от време на време включва даването на „ причастно име “, нормално името на светец, което постоянно се употребява като второ презиме. Тези, които практикуват причастието, имат вяра, че то дава знак за инициацията на покръстения в цялостно църковно участие и персонално, зряло приемане на вярата. Католиците и англиканите признават първото причестяване за едно от седемте тайнства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР