Паникьосани пациенти искат да бъдат настанени в болница. Това стана

...
Паникьосани пациенти искат да бъдат настанени в болница. Това стана
Коментари Харесай

Паникьосани пациенти искат в болница

Паникьосани пациенти желаят да бъдат настанени в болница. Това стана ясно по време на постоянния утринен брифинг на националния спешен щаб за битка с ковид.  В „ Пирогов ” тази нощ е призната една от записаните с COVID-19 у нас пациентки, която е била на домашно лекуване. Не е ясно за какво е призната, най-вероятно е изпаднала в суматоха. Тя е гражданка на Северна Македония ", заяви ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. В " Пирогов " следим с най-голямо внимание 80-годишната пациентка, тъй като е с инсулт, добави той.

  " Много случаи в последно време има, където регистрирани или мощно подозрителни за ковид, изпадат в суматоха у дома и неистово желаят да влязат в средата на ковид инфектирани ", призна генералът. " Вчера дълго време се занимавах с няколко съответни случая - доста кашлял юноша, който се върнал Англия и трябвало непременно да е признат в болница. Това не е съображение за хоспитализация ", отсече професорът. Той изясни три категории карантина:

Първа категория: Всички, които дават отговор на епидемиологичния профил на инфектирани лица с ковид - пътуващите хора в чужбина. При тях няма потвърдена зараза, само че са под наложителна карантина поради вероятността от насърчаване на болестта. Ако развият инфекции, се обаждат на персоналния доктор.

Втора категория: Установени с ковид инфекции и с леки недоволства лица, които не се нуждаят от болнично лекуване. Те са в домашна изолираност и на домашно лекуване. Според проучванията, които са направени до момента, междинният интервал, в който се почиства вирусът, е към 20 дни, само че има и случаи до 37 дни. Хората не би трябвало единствено 2 седмици да са си у дома, а най-малко 21дни. И след това да се види посредством проба дали към този момент са здрави, акцентира ген. Мутафчийски.

Трета категория: Това са лица със приблизително тежка клинична картина към тежка. Засега може да одобряваме в лечебни заведения тези със приблизително тежка картина. Дано не стигаме до там да може да одобряваме единствено тези с тежка. В момента има две лица, които са приблизително тежки и с малко над приблизително тежка клинична картина, сподели Мутафчийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР