Панихида по повод Архангелова /мъжка/ задушница беше отслужена от Тивериополския

...
Панихида по повод Архангелова /мъжка/ задушница беше отслужена от Тивериополския
Коментари Харесай

С панихида беше почетена паметта на загиналите герои

Панихида във връзка Архангелова /мъжка/ задушница беше отслужена от Тивериополския свещеник Тихон пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.

На този ден отдаваме благодарност и почитаме паметта на българските военнослужещи, починали във войните, в интервенции по поддържане на мира, както и при осъществяване на воинския дълг в спокойно време.

На ритуала участва президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков, представители на управлението на МО, висши офицери, членове на военнопатриотичните съюзи, депутати.

Бог да ви дава сили в сложните за Българската войска времена и той никой път да не ви оставя в изнемога, се помоли свещеник Тирон. Нека се окажем почтени наследници на нашия народ, прикани той. По думите му духът на българския боец е нещо, което надали има в този жив свят.
Присъстващите коленичиха да почетат паметта на починалите герои. На военния мемориал бяха поднесени венци и цветя от държавни институции и посолства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР