Панически покупки в последните часове преди началото на третия локдаун

...
Панически покупки в последните часове преди началото на третия локдаун
Коментари Харесай

Паника на Острова след локдауна, разграбват тоалетна хартия на поразия СНИМКИ

Панически покупки в последните часове преди началото на третия локдаун във Англия предложиха познати от март 2020 година подиуми с плячкосване на рафтовете на супермаркетите в Лондон, осведоми „ Сън “.

Купувачите разграбиха тоалетната хартия, пресните зеленчуци и ориза.


Премиерът Борис Джонсън разгласи строгите ограничавания нощес, а броени часове по-късно купувачите нападнаха рафтовете на супермаркетите, с цел да се запасят с съществени продукти.

Супермаркетите в Илфорд, Източен Лондон, останаха без някои артикули единствено час след оповестяването на локдауна, измежду тях ориз и тоалетна хартия.
Основните магазини ще останат отворени през идващите шест седмици, само че британците са призовани да останат у дома колкото е допустимо повече.

На 31 октомври предходната година, когато Борис Джонсън разгласи, че Англия влиза във втора национална карантина, купувачите също се втурнаха към супермаркетите и изпразниха рафтовете.


И през март 2020 година бе същото, когато британците се юрнаха да се запасяват с съществени артикули преди първия локдаун.

Паническото изкупуване принуди доста супермаркети да вкарат ограничавания в продажбите и дажби за първи път след Втората международна война.
Sainsbury’s, Tesco и Asda позволиха покупката на най-вече на по 3 бройки от всеки продукт, а най-търсените бяха алкохола, дезинфектанта за ръце и ролките тоалетна хартия.

Статистиките от първата седмица на март демонстрират, че британците са похарчили над 60 милиона паунда повече за запасяване с най-важното, като единствено за тоалетна хартия са били платени спомагателни 17,6 милиона паунда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР