Пандемията промени пазараЦените на селските имоти рязко се покачват в

...
Пандемията промени пазараЦените на селските имоти рязко се покачват в
Коментари Харесай

Цените на селските имоти рязко се покачват

Пандемията промени пазара

Цените на селските парцели внезапно се повишават вследствие на инфлацията, която последва пандемията от COVID-19, споделят брокери на парцели. По време на пандемията набъбна желанието на хората да имат личен дом по-близо до природата, където могат да вървят със фамилията си, а даже и да работят отдалечено. Тази наклонност продължава и до момента, отбелязва вестник.

Високата инфлация докара до повишаване на строителните материали, а това покачва цените и на селските къщи, изключително на реновираните. Затова от ден на ден българи се замислят, дали да не защитят спестяванията си, като ги вложат в селски неподвижен парцел, чиито цени непрестанно нарастват, вместо да ги оставят да се обезценяват в банките в изискванията на ниски лихви.

Старите селски къщи са доста добра инвестиция за хора, които нямат задоволително пари, с цел да купят прекрасен апартамент в огромен град, тъй като цените им са по-ниски. Така и хора, които имат по-малко налични пари в брой, могат да ги влагат в парцел. Освен това селската къща може да бъде употребена от фамилията, до момента в който цената ѝ пораства с времето, за разлика от парите в банка.

При покупката на селска къща би трябвало деликатно да прецените какви спомагателни разноски ще бъдат нужни за ремонт и обзавеждане. През актуалната година бяха нараснали цените на строителните материали, а и майсторите желаят по-висока цена за труда си. За да придобиете по-точна визия за нужните разноски по ремонта, може да говорите със строителна бригада още преди покупката, и да поискате ориентировъчна цена на подобренията по парцела, на които държите.

Така ще си спестите неприятни изненади и ще знаете дали разполагате с нужния бюджет. Разбира се, вероятен е и различен метод. Да купите парцела, да поправите единствено най-основното и да го ползвате, а усъвършенствания да вършиме последователно във времето съгласно финансовите си благоприятни условия. Така с направените вложения през годините ще вдигате цената на парцела при възможна бъдеща продажба.

Интересът към селските парцели ще продължи да бъде огромен, безапелационни са брокерите. Затова покупката на селска къща е чудесна опция за инвестиция на наличните средства. Много хора взимат и банкови заеми за покупка на селски парцели.

Последната стъпка, преди да отседнете в новия си дом на село, е обзавеждането. На пазара има мебели в извънредно необятен диапазон на цените. Но е добре авансово да имате проект по какъв начин да наподобява селската къща и каква функционалност търсите от пространствата и да се придържате към него.

Има търсене в цялата страна

Арбанаси е измежду най-скъпите места

В региона на София №1 е Лозен

В селата от Великотърновска област най-скъпи са парцелите в Арбанаси.

Има търсене на селски парцели безусловно в цяла България, демонстрират данни на Асоциацията на българските села. Най-активно е търсенето и най-вече покупко-продажби има в селата към София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Сливен, Пазарджик, Благоевград, Плевен, Ловеч и Шумен. Повечето купувачи са млади фамилии в трудова възраст, които търсят опция на живота в града и упражняват свободни специалности, позволяващи им да работят от село. Или пък просто желаят втори дом, където да вървят през уикенда. Друг огромен % купувачи са хора в пенсионна възраст, които избират да изкарат старините си на умерено място по-близо до природата.

В селата от Великотърновска област най-скъпи са парцелите в Арбанаси. В пловдивска област най-скъпи са селата Марково, Куклен, Белащица и Брани поле. В Софийска област това са селата Лозен, Бистрица, Рударци, Кладница и Мърчаево. За региона на Варна най-скъпи са парцелите в селата Долище, Преселци, Кичево, Звездица. В област Габрово най-скъпо е село Боженци, в Родопите - село Долен, в Троянския Балкан - селата Валевци, Чифлик, Шипково, Бели Осъм.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР