Пандемията от коронавируса тласка световната икономика към дълбока рецесия през

...
Пандемията от коронавируса тласка световната икономика към дълбока рецесия през
Коментари Харесай

МВФ: Икономиката на еврозоната ще се свие с над 7 процента

Пандемията от ковид тласка международната стопанска система към дълбока криза през тази година, намалявайки международната продукция с три %, заяви Международният валутен фонд във вторник, предава AFP, представени от БГНЕС.
Ако вирусът бъде овладян и стопанските системи проработят още веднъж, през 2021 година би трябвало да станем очевидци на напредък от 5,8 %, съгласно последната международна икономическа вероятност на МВФ.
Очаква се стопанската система на Съединени американски щати да се свие с 5,9 %, само че да се възвърне с растеж от 4,7 % през идната година. Но МВФ предизвести, че има „ съществени опасности от по-лош сюжет “ заради „ крайната неустановеност към силата на възобновяване “.
Според МВФ стопанската система на еврозоната ще се свие с потресаващите 7,5 % през тази година, свободно рухване, което не е следено от Голямата меланхолия през 30-те години на XX век.
МВФ също предвижда, че Англия - която напусна Европейски Съюз през януари и в никакъв случай не е била част от еврозоната – ще записва стесняване на стопанската система си с 6,5%.
Всичко за рецесията следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР