Пандемията от коронавируса несъмнено ще се отрази не само на

...
Пандемията от коронавируса несъмнено ще се отрази не само на
Коментари Харесай

Коронавирусът и отражението му върху този имотен сегмент

Пандемията от ковид безспорно ще се отрази освен на българския и на европейския, само че и на международния пазар на бизнес парцели. Основните фактори, които оказват въздействие е нарушената верига на доставки и карантинната конюнктура на редица основни пазари. Другият значителен фактор е неяснотата какъв брой дълго ще продължи тази обстановка – прогнозите варират от няколко месеца до над една година. Съответно все още е невероятно да се направи достоверна прогноза за времевите рамки на обособените етапи -забавяне, застой и след това възобновяване на пазара.

„ Пазарът на парцели е функционалност както на общата икономическа картина, по този начин и на бизнеса на клиентите – купувачи, продавачи, наематели, вложители. За разлика от финансовите пазари обаче, той реагира на измененията с известно забавяне”, споделят анализатори от Forton. Те чакат по-осезаемо отражение на актуалната обстановка върху имотния пазар през идващите тримесечия.
В кратковременен проект се чака:
* Забавяне на интензивността на наематели и купувачи. Заради чисто физическите ограничавания, които постановат управляващите и здравните органи, доста компании ще отсрочат проектите си за разгръщане, а в някои случаи ще предпочетат да разполагат с финансови буфери, с цел да си подсигуряват успокоение в по-трудните периоди;
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР