Пандемията от коронавируса и последващата рецесия ще имат дълбоки последствия

...
Пандемията от коронавируса и последващата рецесия ще имат дълбоки последствия
Коментари Харесай

Леон Куперман: Капитализмът, какъвто го познаваме, ще се промени завинаги

Пандемията от ковид и последващата криза ще имат дълбоки последици за капитализма, какъвто го познаваме , съгласно вложителя и милиардер Леон Куперман. Изпълнителният шеф на Omega Advisers с чиста стойност над 3 милиарда $ направи трагични прогнози в изявление за CNBC.

" Вярвам, че това, което претърпяваме, има дълготрайни последствия в дълготраен проект . №1: Капитализмът, какъвто го познаваме, евентуално ще бъде изменен вечно. " По-конкретно Куперман, който по-рано дефинира пазарния курс като " здравословен ", макар че губи " тонове пари ", предизвести за по-строго контролиране и по-високи налози , защото стопанската система ще се възвръща от рекордни загуби на работни места и намаление на цената на личния капитал.

" Когато държавното управление е призвано да ви отбрани когато падате ", сподели той за трилионите долари държавна помощ, " то имат цялостно право да контролира изкачването. Така капитализмът се трансформира . "


 Джоузеф Стиглиц обиди Тръмп: Отговорът на Съединени американски щати против ковид е като на страна от Третия свят
Джоузеф Стиглиц обиди Тръмп: Отговорът на Съединени американски щати против ковид е като на страна от Третия свят

В унищожителна офанзива по адрес на президента Джоузеф Стиглиц съобщи в изявление за вестника, че милиони хора са се обърнали към хранителни банки

Куперман подлага на критика пониженията на федералните лихви , за които президентът Доналд Тръмп настоя още преди фрапантните дейности на Федералния запас.

" Постоянно ниските лихви са показателни за проблематична стопанска система и не би трябвало да се преглеждат позитивно ".

" Бързо, в случай че Байдън завоюва, постепенно, в случай че Тръмп завоюва, само че налозите би трябвало да се усилят ", добави той.

Милиардерът съобщи предходната седмица, че държавното управление на Съединени американски щати не би трябвало да позволява фирмите да банкрутират заради икономическото заличаване, породено от пандемията.

Куперман поддържа по-високите данъчни ставки, само че изрично се опълчва на концепцията за налог върху благосъстоянието , като проекта, препоръчан от сенатора от Масачузетс Елизабет Уорън.

Коментарите на Куперман пристигнаха след поредна седмица на исторически висока безработица . Той съобщи, че е оптимист, че елементи от стопанската система могат да стартират да се отварят през май, само че че чака цялостното възобновяване да е постепенно .

" Ако си мислите за спортно събитие или концерт, не мога да си показва, че ще има такива, до момента в който не се появи ваксина ".
 Тръмп не се тормози от огромния държавен дълг на Съединени американски щати
Тръмп не се тормози от огромния държавен дълг на Съединени американски щати

Трябва да похарчите " малко пари, с цел да отворите още веднъж стопанската система "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР