Пандемията от коронавирус обърка пътуванията за Коледните празници по цял

...
Пандемията от коронавирус обърка пътуванията за Коледните празници по цял
Коментари Харесай

Светът посрещна Коледа с масови ограничения заради Омикрон

Пандемията от ковид обърка пътуванията за Коледните празници по целия свят.

Авиоиндустрията анулира общо над 4700 полета в петък и събота поради липса на личен състав, който дава отговор на здравните условия. Засегнати единствено през днешния ден са 800 курса от и за летища в Съединените щати. В Европа рестриктивните мерки за пътешестване са част от ограниченията за справяне със болестта на фона на настъплението на елементарно портативния вид Омикрон.

Авиокомпаниите не разполагат с задоволително личен състав поради положителни проби и нужда от самоизолация. Закъснения има при 10 000 полета. Очаква се усложненията да продължат и в неделя. Най-засегнатите американски превозвачи са Делта, Юнайтед Еърлайнз и Американ Еърлайнз.

Здравният специалист Антъни Фаучи към този момент предизвести, че пътуванията за Коледа ще усилят случаите на Омикрон даже и измежду изцяло имунизираните. Милиони американци обаче не се отхвърлят.

Средният брой на новозаразени в Съединени американски щати предходната седмица е нараснал с 45% до 179 000 дневно, пресмята Ройтерс. Ню Йорк съществено ще ограничи броя на хората на Таймс Скуеър за обичайното посрещане на Новата година.

Рекорден брой новозаразени записва и Англия - над 122 000 за ден. Миналата седмица един от всеки 20 лондончанин е бил с Ковид, не е изключено другата седмица този индикатор да нарастне до един от всеки 10. Доброволци във имунизационни центрове в Англия работят и на Коледа.

Италия, Испания и Гърция върнаха наложителните маски навън. В Каталуния е в действие вечерен час. Нидерландия от дни е в непоколебим локдаун, а Германия ограничи частните събирания до 10 души и затваря нощните клубове от 28 декември. Португалия стопира нощните заведения от 26 декември и вкарва наложителна работа от у дома до 9 януари. След дневен връх от над 94 000 новозаразени френското държавно управление се събира в понеделник с възможност да разгласи нови ограничавания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР