Пандемията от коронавирус изостря икономическото неравенство в Съединените щати независимо

...
Пандемията от коронавирус изостря икономическото неравенство в Съединените щати независимо
Коментари Харесай

Пир по време на чума: Милиардерите са забогатели още по време на пандемията

Пандемията от ковид изостря икономическото неравноправие в Съединените щати без значение от обстоятелството, че налозите на милиардерите са се нараснали през този интервал, оповестява " Спутник ".
Според изследване на Института за политически проучвания американските милиардери са нараснали благосъстоянието си с 282 милиарда $ по време на епидемията.
" Между 18 март и 10 април 2020 година над 22 милиона души изгубиха работата си, като За същите три седмици благосъстоянието на американските милиардери се е усили с 282 милиарда $, което е съвсем 10% облага ", показва се в проучването.
Между 1 януари и 10 април тази година осем от най-богатите американци - Джеф Безос, Илън Мъск, Макензи Безос, Ерик Юан, Стив Балмър, Джон Алберт Собрато, Джошуа Харис и Роко Комисо, са спечелили над 1 милиарда $.
Институтът дава за образец изпълнителния шеф на Amazon Джеф Безос - най-богатият човек в света съгласно " Форбс ", чието благосъстояние се е нараснало с към 25 милиарда $ от началото на годината. Това е с 1,1 милиарда $ повече от целия Брутният вътрешен продукт на Хондурас, сочи институтът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР