Panasonic представя нов телеобектив с фиксирано фокусно разстояние, LEICA DG

...
Panasonic представя нов телеобектив с фиксирано фокусно разстояние, LEICA DG
Коментари Харесай

Нов компактен и лек ултрателеобектив с оптичен стабилизатор на образа POWER O.I.S.

Panasonic показва нов телеобектив с закрепено фокусно разстояние, LEICA DG ELMARIT 200mm / F2.8 / POWER O.I.S. (приравнено към 35 mm фотоапарат: 400 mm). LEICA DG ELMARIT 200mm / F2.8 / POWER O.I.S. е първият ултрателеобектив на LEICA DG с огромен диаметър и закрепено фокусно разстояние. Той се характеризира с най-ясния облик от ъгъл до ъгъл в историята на цифровите безогледални DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) фотоапарати LUMIX G. Обективът има висока подвижност, компактна и лека структура, и ви разрешава да вършиме телефото фотоси от ръка.

Със своето 400mm ултрателефото фокусно разстояние и изключителното си качество, обективът LEICA DG ELMARIT 200mm / F2.8 / POWER O.I.S. е изключително подобаващ за снимане измежду дивата природа и на спортни събития. Той е окомплектован с 1.4x телеконвертор (DMW-TC14), който усилва фокусното разстояние до 560mm (приравнено към 35mm фотоапарат) за още по-голямо доближаване.

Бързата бленда с F2.8 разрешава снимане на бързо движещи се обекти, до момента в който оптичният стабилизатор на облика Power O.I.S (Optical Image Stabilizer) дейно компенсира треперенето на ръката, правейки допустимо снимане от ръка или снимане при едва осветяване, без потребност от статив. Обективът е съчетаем със системите за двойна стабилизация на облика Dual I.S. (Image Stabilizer) и Dual I.S. 2, когато се употребява с DSLM фотоапарати Panasonic LUMIX G, за още по-мощно стабилизиране.

Конструиран по строгите стандарти за качество на Leica, обективът е с оптична настройка от 15 детайла в 13 групи, в това число две UED (Ultra Extra-Low Dispersion) лещи. UED лещите и най-новите оптични технологии на Panasonic обезпечават снимане на изображения с висока разграничителна дарба и висок контрастност от ъгъл до ъгъл при минимални изкривявания и хроматична аберация.

С трите си линейни мотора и оптималната скорост на ръководство от датчика с 240 fps, новият обектив LEICA DG ELMARIT 200mm / F2.8 / POWER O.I.S. разрешава високоскоростно и високопрецизно контрастно автоматизирано фокусиране при запис както на фотоси, по този начин и на видео. Тези характерности на автофокуса са отлични за запис на 4K видео, където бързото и точно фокусиране е изключително належащо. В допълнение, микро-стъпковата система за ръководство на блендата разрешава на фотоапарата да реагира безпрепятствено на измененията в яркостта, да вземем за пример при панорамиране.

Обективът има здрава структура, устойчива на прахуляк, водни пръски и даже на заледяване до -10℃ за професионална приложимост при тежки условия. Предлаган в хубав метално-черен цвят, той съвършено се съчетава с DSLM фотоапаратите LUMIX G.

Също по този начин, при далечни фотоси обективът LEICA DG ELMARIT 200mm / F2.8 / POWER O.I.S. може да се употребява и с 2.0x телеконвертор DMW-TC20 (опционален аксесоар), който усилва фокусното разстояние до 800mm (приравнено към 35mm фотоапарат).

• Някои от функционалностите на H-ES200 не могат да се употребяват с DC-GH5. Фърмуер за DC-GH5, който ще обезпечи цялостна съгласуемост с H-ES200, ще бъде препоръчан до края на декември 2017 година
• Конструкцията, техническите характерности и спецификациите могат да бъдат променяни без предизвестие.
• LEICA е записана комерсиална марка на Leica Microsystems IR GmbH.
• ELMARIT е записана комерсиална марка на Leica Camera AG.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР