"Панаир на музейните изложби" ще се организира от утре до

...
"Панаир на музейните изложби" ще се организира от утре до
Коментари Харесай

Русе ще бъде домакин на Панаир на музейните изложби

"Панаир на музейните изложения " ще се провежда от на следващия ден до 26 октомври в Русе. Това оповестиха от Регионалния исторически музей в крайдунавския град.

Повече от 100 музейни експерти от пет страни - България, Англия, Хърватия, Република Македония и Сърбия, са декларирали наличие в тазгодишното издание на форума.

Форматът има за цел шерване на положителни музейни практики в експозиционната активност и показване на подготвен артикул - краткотрайни експозиции. Панаирът работи в посока на поддържане на резистентен интерес към подвижността на сбирките като инструмент за обмяна на хрумвания, познания, опит, спомага за възстановяване на процесите по запазване и шерване на наследството. Чрез поредност от презентации и полемики водещи лектори в региона на музейното дело от България и чужбина ще показват методите за конструиране на изложения, реализиране на информационните връзки сред експерти, мениджъри и крайни консуматори, ще бъдат разяснени финансовите параметри, уреждането на авторските права и опциите за импорт и експорт на културни полезности.

Работните панели се концентрират върху интерпретацията на наследството, подвижността на музейните сбирки, брандирането на културните артикули, обществените връзки на културните прояви.

Събитието се провежда от Министерството на културата, от Регионалния исторически музей в Русе и от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР