Панагюрище е номер 3 в страната по брой лекари на

...
Панагюрище е номер 3 в страната по брой лекари на
Коментари Харесай

2020: “Асарел-Медет” инвестира 75 млн. за устойчиво развитие

Панагюрище е номер 3 в страната по брой лекари на глава от популацията с помощта на " Уни хоспитал " Изпратихме сложна, само че сполучлива година, доволене изпълнителният шеф инж. Делчо Николов
Трудна, само че доста сполучлива. Това е равносметката на един от водачите в българския рудодобив " Асарел-Медет " АД за миналата 2020 година. В изискванията на пандемия бяха вложени близо 75 милиона лв. по стратегиите за дълготрайно стабилно развиване на компанията, а началото на 2021 година бе белязано от старта на следващата инвестиция на сдружението в туризма - стартира построяването на ново крило на Хотел & СПА Каменград в Панагюрище. " Нашата промишленост е базова и структуроопределяща освен за цели райони, само че и за стопанската система на страната и за благополучие в тези сложни за всички условия успяхме да активизираме ресурсите си и да продължим да се развиваме стабилно ", удовлетворен е изпълнителният шеф на " Асарел-Медет " АД инж. Делчо Николов. В най-тежките месеци на 2020 година, когато цените на металите на интернационалните пазари безусловно се сринаха, предприятието съумя да запази всички работни места и да резервира приходите на хората. В резултат на това, след година на пандемия и ограничаващи ограничения, " Асарел-Медет " АД може да се похвали с повече от отлични финансови и индустриални резултати. Преди счетоводно привършване на годината, чистата себестойност на 1 звук платим метал е със 7,7% по-ниска от плануваната за 2020 година по съпоставими условия.

Мерките против COVID-19 по-строги от националните

Коронавирусът, който изненада света при започване на 2020 година, сложи на тестване и най-големите компании, които по принцип са готови за всевъзможни изненади. " Мерките, които взехме още при започване на пандемията, мога да дефинира като навременни и съответни. Те остават даже по-строги от тези, които се започнаха на национално равнище ", акцентира изпълнителният шеф. Дружеството сътвори личен действен щаб, извърши нова оценка на риска, реорганизира работните графици, обезпечи персонални защитни средства и вкара явен правилник за необятно гратис тестване и профилактика.

Инвестициите: Финализира се планът за обогатителната фабрика

За последните три години " Асарел-Медет " АД влага над 350 милиона лв. по стратегиите за дълготрайно развиване на сдружението. През 2021 година се чака завършването на един от най-мащабните планове - модернизацията на Обогатителната фабрика за постигане на заложения планов потенциал от 15 млн. тона годишна преправка на руда. През предходната година беше внедрена и цифрова система за ръководство на пробивно-взривните действия, която разрешава извънредно прецизното им планиране и осъществяване. Това е неповторим за Балканите план, който включва в обща осведомителна система пробивно-взривните работи дружно с цифровия геоложки, систематичен и хидрогеоложки модел на находище " Асарел ". Подобна система имат единствено водещите минни компании в света. Общо над 4 млн. лева са вложени от компанията в действия по запазване на околната среда през предходната година. Изпълнени са 23 задания, като единствено осем от тях са ангажимент на компанията по концесионния контракт. В региона е осъществена техническа и биологична рекултивация на общо 63 декара през 2020 година

Социална отговорност

Благодарение на визионерския взор на починалия ръководител на Надзорния съвет на компанията проф. доктор Лъчезар Цоцорков, Панагюрище посрещна пандемията на трето място в страната по брой лекари на глава от популацията, с съвременно оборудвана болница и 340 болнични кревати. Инвестицията от над 120 милиона лв. в модернизацията на едвам кретащата през 2015 година панагюрска болница, в този момент разреши на общината да има 650 лекари, медицински сестри и немедицински експерти, работещи в МБАЛ " Уни Хоспитал ". Фондация " Лъчезар Цоцорков " подари защитни средства и проби за 300 хиляди лв. на лечебни заведения в страната, а дружно с другите огромни минни компании " Асарел-Медет " АД се включи в огромното браншово подаяние от над 500 хиляди лв., с което Министерство на здравеопазването покри транспортните разноски за доставки от Китай.С мисъл за бъдещетоНовата 2021 година стартира с следващия огромен капиталов план на " Асарел-Медет " АД в областта на туризма. Започна разширението на Хотел & СПА Каменград в Панагюрище, който ще усили потенциала си с 56 двойни стаи и 5 жилището. " В може би най-тежкия интервал за туристическия отрасъл влагаме в разширението на хотел " Каменград ", тъй като тук има огромен туристически капацитет, който продължаваме да развиваме. Панагюрище е атрактивна дестинация за културно-исторически, СПА, конферентен, здравен и състезателен туризъм ", уточни от името на дъщерното сдружение " Тракийски хотелиери " Веселина Цоцоркова.  Очаква се новата част на хотела да отвори порти в края на 2022 година  и да сътвори нови вероятности за туризма в района.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР