Памук расте на Луната - това обявиха от китайската космическа

...
Памук расте на Луната - това обявиха от китайската космическа
Коментари Харесай

Памук на Луната: Какво още предстои?

Памук пораства на Луната - това оповестиха от китайската галактическа организация. Според тях семената, които бяха занесени там при кацането на галактическия уред " Чанъе-4 " са покълнали. До какъв брой тази информация е достоверна и какво още следва на Луната - вижте диалога в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия с астрофизика Пенчо Маркишки от Института по астрономия към Българска академия на науките.

На Луната са занесени семена освен от памук, само че и от рапица, от един вид зеле, от картофи. Поставени са в цилиндри с височина към 20 см, в които се поддържа среда нужна за тяхното поникване и две камери снимат вътрешността, с цел да се види резултатът, съобщи Маркишки. По думите му памукът в действителност е покълнал, само че за разлика от него няма информация да има други покълнали семена.

На Луната са занесели и личинки от дрозофили - мушиците, които назоваваме винени, с концепцията да се види по какъв начин те ще се развият в изискванията на ниска лунна гравитация и нараснала радиация.

Но върху Луната изискванията са сурови, тъй като там няма никаква атмосфера.

Какви опити още ще бъдат изпълнени на Луната, вижте в диалога във видеото
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР