Събрани от споделения Път на познанието за Изтока учени, дипломати,

...
Събрани от споделения Път на познанието за Изтока учени, дипломати,
Коментари Харесай

Откриха паметна плоча и бюст на проф. Александър Федотов

Събрани от споделения Път на познанието за Изтока учени, дипломати, студенти, уважиха паметта на проф. Александър Федотов на гала за разкриване на бюст и паметна плоча на световноизвестния наш изтоковед. Това стана в предверието на нашата ориенталистика в Алма матер - Центъра за източни езици и просвета.

София

Преди година си потегли ненадейно, този път от този свят. Но Саша, както го назоваха всички, и сътрудници, и студенти, е от хората, които остават. Не може да отсъства, споделят тук в Центъра. Продължава да осмисля нашата Алма матер. Да бъде наш непогрешим компас - научен, честен, естетически.

" Цяла Азия в сърцето ми " - на именития академик и обичания учител. Това написа на паметната плоча.
Проф. Анастас Герджиков: Любим...
Освен генетичното си умеене да прониква и разгадава в мъдростта и посланията на хората от Изтока, оставени ни несъмнено, с цел да оцелеем, професор Александър Федотов е човек с вродена нужда и умеене да предава това на другите. И възпита генерации наши ориенталисти, някои от тях известни към този момент по света.

Тук са повече от 20 посланици на страните от Изтока, а също и посланичките на Аржентина и Куба. Защото проф. Александър Федотов, с невероятния си космополитен заряд, свързва университета и всички нас, които го познават, с целия свят и през днешния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР