Сонда на Европейската космическа агенция и НАСА полетя към Слънцето

...
Сонда на Европейската космическа агенция и НАСА полетя към Слънцето
Коментари Харесай

Нова мисия за изследване на Слънцето

Сонда на Европейската галактическа организация и НАСА полетя към Слънцето на задача, която ще продължи 10 години. По време на галактическото странствуване апаратът би трябвало да снима неповторими фрагменти от полюсите на звездата.

Космическото пътешестване на " Солар орбитър " стартира от Кейп Канаверал. Апаратът с размерите на миниван е зареден с 10 прецизни уреда и с доста упования. Той ще прелети към слънцето по този начин, че да обезпечи оптимално близки фотоси на полюсите му.
Паоло Фери, шеф на отдела за задачи на ЕКА: Целта е " Солар орбитър " да ни разреши да разберем повече за слънцето, за процесите на повърхността му и в дълбочина, които засягат и живота на земята. Например завъртането на слънцето, слънчевите петна и магнитното поле на слънцето. Наблюдаваме доста от тези процеси и от Земята, само че това не значи, че постоянно разбираме какво ги поражда.
Новата сонда ще достави данни и за слънчевите ветрове, които въздействат негативно на спътниците и електрониката на Земята. Надеждите са задачата да помогне на учените в напъните им да открият способи за предотвратяване на астронавтите от радиация в космоса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР