Памперсите са били използвани при отглеждането на бебетата още преди

...
Памперсите са били използвани при отглеждането на бебетата още преди
Коментари Харесай

Какви памперси да изберем за нашето новородено дете

Памперсите са били употребявани при развъждането на бебетата още преди доста години. Тогава те са били пелени, главно направени от кожа и цялостни с мъх, вълна или трева, с цел да могат да попиват течността.

През 1956 година се появяват първите пелени за еднократна приложимост, създадени от Procter & Gamble. След редица усъвършенствания през 1961 година на пазара излизат първите пелени с марката „ Pampers “. Днес се създават и оферират от разнообразни производители като Pampers, Pufies, Helen Harper, Molfix, Libero, Huggies и доста други.

Те са за еднократна приложимост, съобразени с възрастта и килограмите на бебето, оферират му сухота и комфорт. И с цел да предложат всичко това на своето дете майките се стремят да изберат най- положителното от богатото многообразие. Идеалният памперс съществува, и ще донесе здраве и благополучие на вашето бебе, само че въпросът е по какъв начин да го намерите. В съпоставяне с малко по-големите деца, новородените са изцяло безпомощни, кожата им е доста нежна и по тази причина памперсите би трябвало да дават отговор на някои условия:

- Има специфични памперси за новородени с изрязана начело част за пъпчето.

- Памперсът би трябвало добре да приляга към тялото на бебето. Затова би трябвало да се избере верният размер и това ще предотврати приключване на събралата се в него течност.

- Когато избирате памперси дано те да не бъдат ароматизирани или с прибавен лосион, тъй като могат да причинят алергия на кожата на бебето.

- Качествената пелена би трябвало да попива бързо и добре, с цел да не остава влага по кожата на новороденото, от което тя може да се зачерви и възпали.

- Памперсът би трябвало да е създаден от първокласен, дишащ материал.

Видове памперси

Памперсите са два типа – за многократна и за еднократна приложимост.

Памперсите за многократна приложимост са от многослойна памучна марля. От тях ще спестите известни разноски, само че би трябвало да ги перете, сушите и гладите, а това основава огромно стеснение.

Памперсите за еднократна приложимост са доста по- подобаващи. Тях можете да сменяте на всички места, даже когато сте на открито, а това при новородените се случва на всеки 2-3 часа.

Друго значимо нещо при пазаруването на памперси за вашето новородено е да изберете верният размер. Освен с килограмите му е добре да се съобразите и с това дали е по- слабичко или по- цялостно. Според това памперсът може да бъде халтав или да се впива в кожата му и да докара до протичане или до стеснение и зачервяване на кожата му.

Колко постоянно се сменя пелената?

Важно е и по какъв начин се употребяват памперсите. Те би трябвало да се сменят постоянно. Не допускайте вашето бебе са седи с влажен памперс дълго време. Той би трябвало да се смени преди разходка, с цел да се усеща детето удобно.

Хубаво е от време на време новороденото да се оставя без памперс, с цел да може кожата му да диша, да не е спарена и зачервена.

Днес се създават разнообразни модели памперси. В уеб страницата на Памперси.БГ ще намерите огромно многообразие от тях. Има такива за девойки или за момчета в съответния розов или наследник цвят. Има и памперси вид гащички да вземем за пример. Предлаганите в Памперси.БГ пелени ще задоволят всичките ви условия. Тук ще извършите най- положителният избор за вашето новородено бебе.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР