Паметният 20 април на 1876 година бе почетен от родолюбиви

...
Паметният 20 април на 1876 година бе почетен от родолюбиви
Коментари Харесай

С възрожденски песни и молитва, родолюбиви граждани отбелязаха 142 години от Априлското въстание

Паметният 20 април на 1876 година бе почетен от родолюбиви жители на столицата пред храм " Св. Александър Невски " с възрожденски песни и молитва за свободна и мощна България. Да почете битките на българския народ за независимост беше и ръководителят на Асоциацията на честните сирийци в България господин Мохамед Ибрахим.

Той поздрави народа ни за борбеността му.



Шествие с български флагове, с портретите на българските възрожденци и въстаници, водено от православни хоругви и православния кръст се насочи към Паметника на опълченеца и в едноминутно безмълвие бе почетен героизмът на българските опълченци. Шествието спря и пред Паметника на цар Освободител в респект и благодарност към съветските войни, освободителите на България от турско иго.



Събитието завърши пред Паметника на Апостола още веднъж с минута респект за огромното му дело и всеотдайност. Там господин Ибрахим изиска да вдигнат дружно православния кръст с господин Атанас Стефанов, заместител ръководителя на Сдружение другари на Русия и православния свят, в символ на единната воля на християни и мюсюлмани да живеят в мирни, свободни и суверенни страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР