Паметникът на брега на Охридското езеро, който беше открит в

...
Паметникът на брега на Охридското езеро, който беше открит в
Коментари Харесай

Унищожиха паметника на загиналите българи с кораба Илинден

Паметникът на брега на Охридското езеро, който беше открит в памет на българските туристи, изгубили живота си при потъването на кораба " Илинден ", е опустошен, съобщи организация БГНЕС. Унищожена е " стилизираната капка ", в която бяха преплетени 15 железни рози. Тя подсещаше за трагичния случай в Охридското езеро на 5 септември 2009 година. Тогава се удавиха 15 български туристи.

Министерството на външните работи на България изрази възмущението си по отношение на оскверняването на паметника. " Подобно отношение към паметта на починалите българските туристи е неприемливо. Надяваме се, че тази вандалска демонстрация няма да остане незабелязана от страна на управляващите в Република Северна Македония и причинителите на срамния акт ще бъдат разкрити и подведени под отговорност, обявиха от външното ни министерство.

Малко по-късно Министерството на външните работи на Република Северна Македония изрично осъди вандалския акт с оскверняването на паметника в Охрид.

" Компетентните служби са осведомени и скоро ще отстранен последствията от това закононарушение на безотговорни и злонамерени лица, с цел да можем да почетем почтено жертвите на тази покруса ", означиха от македонското външно министерство.

" Вратите на историческия Охрид остават необятно отворени за всички туристи, а нашите другари от прилежаща България са постоянно добре пристигнали ", подчертаха още от ведомството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР