Паметна плоча с имената на загиналите от 24-ти Черноморски пехотен

...
Паметна плоча с имената на загиналите от 24-ти Черноморски пехотен
Коментари Харесай

Паметна плоча с имената на загиналите за родината ще бъде открита в Бургас

Паметна плоча с имената на починалите от 24-ти Черноморски пехотен полк ще бъде открита на 3 ноември в Бургас . Тя се намира до Войнишкия монумент пред военния клуб.
Инициативата е на общинския консултант и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация - Бургас -Георги Дракалиев и на Митко Иванов - ръководител на Дружество на бургаските художници.
Получено е единодушие за реорганизация на паметника от министъра на защитата Красимир Каракачанов, а в Общински съвет - Бургас е импортирана докладна бележка и са отпуснати четири хиляди лв., отделени от издръжката на общинската администрация. Проектът е направен безплатно от арх. Васил Дончев, който за задачата е издирил имената на всичките 300 починали бургазлии от Държавна организация " Архиви ".
В събота, респект към починалите за свободата на родината ще отдадат представители на държавната и локалната власт, военнослужещи от гарнизон Бургас, поданици и посетители на града. В ритуала ще вземат присъединяване военнослужещи от военните формирования от гарнизон Бургас и представителния духов оркестър на Община Бургас.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР