Пълното сливане с партньора и отказът от общуване с приятели

...
Пълното сливане с партньора и отказът от общуване с приятели
Коментари Харесай

Как да запазим интимността с партньора през годините. Съвет на експерти

Пълното обединение с колегата и отводът от другарство с другари са враговете на интимния живот и връзките като цяло, предизвестиха фамилният терапевт Лиз Хигинс и психолозите Брайън Хоуз и Дебра Кембъл. Те разкриха навиците си, които унищожават връзката им пред HuffPost.

Хоуз прикани сътрудниците освен да спрат изцяло да се разтварят един в различен, забравяйки за хората към тях, само че и да не се лъжат един различен за финансите си, защото това може да подкопае даже мощните връзки.

Неравномерното систематизиране на домакинските отговорности също може да ги унищожи, продължи психологът. Според него учените са стигнали до извода, че двойките, които не си оказват помощ в къщата, са по-малко удовлетворени от половия си живот. „ Негодуванието може да се натрупа с течение на времето, тъй че е потребно да проведете почтен диалог по отношение на поддържането на ред в дома си “, поучава Брайън Хоуз.

Според терапевтката на интимността Кембъл, с цел да поддържат витален полов живот, сътрудниците би трябвало да демонстрират обвързаност, като да вземем за пример да се допират всеки ден. В дълготрайните връзки хората би трябвало да си припомнят, че към момента са мечтани и не е належащо да вършат секс всеки ден, счита психоложката.

Внимателната връзка и откровеният интерес към делата на колегата са един от факторите за мощен съюз, сигурна е Хигинс. Тя изясни, че в края на деня не би трябвало официално да се пита по какъв начин е минал денят, а да се разискват събитията и да се възнамеряват взаимни действия. И най-после, Хигинс предлага на двойките да отделят време един път седмично, с цел да приказват за връзката си.

„ По време на диалога можете да се уверите, че няма потребност да се ядосвате един на различен и да трупате недоволства “, изясни тя.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР