Пълно доверие на Кристалина Георгиева!“ - това обяви Международният валутен

...
Пълно доверие на Кристалина Георгиева!“ - това обяви Международният валутен
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ: Kазусът с Кристалина Георгиева предизвика притеснения за МВФ

„ Пълно доверие на Кристалина Георгиева! “ - това разгласи Международният валутен фонд. Така тя. След поредност от осем съвещания Фондът завърши проблема „ Кристалина Георгиева ". И по този начин я оневини по обвиняванията, че като основен изпълнителен шеф на Световната банка през 2018 година е оказала напън върху чиновници да манипулират данни, тъй че Китай да усъвършенства позицията си в класацията „ Да правиш бизнес “.

Предполагаемите ѝ дейности бяха в детайли разказани предишния месец в отчет, поръчан от Световната банка и квалифициран от адвокатска адвокатска фирма " Уимър Хеил ". Георгиева е отпред на Фонда от 2019 година, преди този момент в продължение на две години оглавява Световната банка. Самата тя отхвърли да е правила нарушавания. 24-имата членове в управителния съвет на Международния валутен фонд заключиха: „ Информацията не потвърждава изрично, че ръководещият шеф на Фонда е взел участие непозволено в правенето на класацията " Да правиш бизнес ", до момента в който е ръководела Световната банка. Управителният съвет удостоверява цялостното си доверие в водачеството и способността на своя ръководещ шеф да продължи да извършва дейно своите отговорности “.
 Кристалина Георгиева: Надявам се на бързо и заслужено следствие Кристалина Георгиева: Надявам се на бързо и заслужено следствие
Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева съобщи, че се надява на " бързо разрешаване " на следствието, съгласно което тя е манип...

Финансовият министър на Съединените щати Джанет Йелън разяснява, че обвиняванията са повдигнали съществени терзания. Тя обаче добавя, че неналичието на доказателства е основателна причина Георгиева да остане на поста и прикани за стъпки, които да препотвърдят честността на Международния валутен фонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР