Пълно безочие, наглост и съвсем неприкрита омраза към България и

...
Пълно безочие, наглост и съвсем неприкрита омраза към България и
Коментари Харесай

Каракачанов гневен, РСМ с нови удари срещу България

Пълно безсрамие, безочливост и напълно неприкрита ненавист към България и българите. На това ставаме очевидци точно на Илинден - денят, в който избухва най-масовото въстание на българите в Македония. Ден, в който още веднъж нямаше общо честване за героите - дедите на християнското население в сегашната РСМ, дали живота си за освобождението на българите и обединяване на българския народ.

Така разяснява във " Facebook "  почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов във връзка информацията, че Министерство на вътрешните работи на районен съд Македония е повдигнало обвиняване против културна институция поради това, че деца от Македония се посетили България и са се срещали с български политици.

Македонското вътрешно министерство е образувало дело против управлението на " Малък битолски Монмартър " за това, че културната институция е водила деца в България и те са срещали с български политици, даже с президента. Вместо да бъдат приветствани културният продан, околните връзки и взаимните начинания , македонското Министерство на вътрешните работи се сезира по изявления в " медии ", че децата, които вземат участие в културното събитие, се били снимали с български политици, ядосан е Каракачанов.

Той припомня, че съгласно контракта за другарство и добросъседство от 1 август 2017 година взаимните празнувания на общата ни история би трябвало да бъдат поощрявани. Но вместо да съблюдава контракта и да способства за взаимни инициативи, тази измислена страна преследва тези, които работят за културата и доближаването на хората от двете страни на границата.

Очевидно Скопие освен че няма желание да съблюдава контракта, само че и ускорява натиска, преследването на локалните хора с българско съзнание и трансформира езика на омразата по отношение на България в публична своя държавна политика, написа още той.

Цитира се и обява от македонското издание " Независен " от 20 юли.

Министерство на вътрешните работи образува дело по сигнал против управлението на " Малък битолски Монмартър " , което на няколко пъти през последния интервал е водило деца на посещаване в България и на срещи с български политици, в това число президента на България Румен Радев. 

С децата се злоупотребявало за политически цели и се употребявали " като инструмент за политически цели, под претекст за развиване на добросъседски връзки ", се твърди в обвиняванията.

Министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски по време на днешното си посещаване в Битоля сподели, че е бил осведомен за случая от медиите и че полицията е уведомила Главната прокуратура , се споделя в обявата.

По думите на министъра досега няма повдигнати обвинявания от родители на деца, членове на студиото, които са пътували до България и са били снимани на срещи с български политици. Нито " Мегджаши ", нито друга организация са подали наказателна тъжба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР