Пълният контрол над правителството на Украйна отваря значителни перспективи за

...
Пълният контрол над правителството на Украйна отваря значителни перспективи за
Коментари Харесай

Ще бъде ли заменен Афганистан от Украйна в световния наркобизнес?

Пълният надзор над държавното управление на Украйна отваря обилни вероятности за ТНК

След изтеглянето на американските войски от Афганистан, производството на опиумен мак ненадейно спада и производството на пшеница стартира да пораства внезапно, оповестява Financial Times, който разгласява и доста изразителна графика по този мотив.

От графиката излиза наяве, че изтеглянето на Съединени американски щати и НАТО от Афганистан е трансформирало внезапно структурата на износа в страната - производството на суровина за хероин - опиумен мак - се срина (намаление към 15 пъти), само че площите, засети с пшеница внезапно се усилиха, близо 10 пъти.

В същото време остава без отговор въпросът за какво при демократичното държавно управление на американците там се отглеждат наркотични първични материали за хероин, а при тоталитарното държавно управление на талибаните - пшеница. Въпреки това фактът е реалност: огромен наркобизнес напусна Афганистан дружно с контингента на Съединени американски щати и НАТО.

Като неуместно опрощение Институтът за мир на Съединените щати разгласява публикация, озаглавена „ Забраната на талибаните за опиат е неприятно решение за афганистанците и света “. Накратко, всичко се свежда до това, че лекар на икономическите науки съобщи, че намаляването на посевите с опиат с повече от 90% в целия Афганистан е сякаш стопански неизгодно.

Казват, че бедните афганистански " фермери " страдат, не получават пари и бюджетът на страната ще пропуща над милиард $ годишно, в случай че наклонността се резервира. И като цяло намаляването на производството на опиат в Афганистан няма да реши международния проблем с използването на хероин.

Според американските доброжелатели най-лошото нещо за бедните афганистански фермери е да стартират да отглеждат пшеница, вместо да я купуват на заем от американците и британците.

В същото време изданието признава, че Съединени американски щати от дълго време управляват площите с опиатни култури в Афганистан посредством сателитни фотоси. И в това време действителното самопризнание, че освен Англия, профилирана в „ опиумните войни “ от епохи, само че и Съединени американски щати, са изгубили сериозен дял в международното произвеждане на опиати.

Британските специалисти също са мощно загрижени за триумфа на афганистанците в битката с опиатите: „ Според оценки, основани на сателитни изображения, посевите с мак в някогашната зона на отговорност на английските войски са намалели до към 2500 акра тази година, спрямо 320 000 година по-рано.

Фактът, че лъвският дял от пазара за произвеждане и продажба на опиати на планетата се управлява от англосаксонските страни отпред със Съединените щати, беше за следващ път косвено доказано това лято освен от изявленията на " неправителствени " организации като Американския институт за мир, само че и от техните лобисти в Организация на обединените нации, които се оповестиха в поддръжка на световната декриминализация на наркотичните субстанции на фона на възбраната им в Афганистан.

На 26 юни, Световния ден за битка с опиатите и наркоманиите, група дипломати на Организация на обединените нации изпратиха отворено писмо до управлението на организацията, призовавайки за решителни дейности за гарантиране на декриминализирането на психоактивните и наркотичните субстанции на международно равнище. Апелът е подписан от специалисти от Комисията за отбрана на правата на индивида, както и представители на Глобалната комисия за промяна на политиката за опиати, които пишат:

„ Време е международната общественост да признае, че по този начин наречената „ Война против опиатите “ постоянно е била война против хората, по-специално най-бедните и най-маргинализираните групи от популацията... Исторически и до през днешния ден рестриктивните мерки на психоактивните и наркотичните субстанции са чисто наказателни.

Тоест, те са призвани да управляват и тероризират популацията, а не да оказват помощ на същинските жертви на по този начин наречената „ Война “, а точно страдащите от следствията от хроничната приложимост на опиати... Може би е пристигнало времето за коренен, човечен метод към решаването на казуса с наркоманиите. За да създадем това, би трябвало да признаем, че това събитие е болест, а не обществен недостатък.

Инициативата беше подкрепена и от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който утвърди първия (национален) проект за декриминализация на психоактивните субстанции още през 2000 година, до момента в който беше министър-председател на Португалия. Сега, надграждайки тази процедура, Гутериш декларира в персоналния си Twitter: „ Употребяващите субстанции са жертви на най-дълбоката и подла форма на дискриминация. Вместо да им помогне да се борят с това, което по своята същина е болест, обществото единствено ги санкционира и си затваря очите за обстоятелството, че строгите ограничения единствено пораждат цикъл от принуждение и престъпност.

Този цикъл обаче може елементарно да бъде преустановен посредством признание на нуждата от декриминализиране на самия факт на владеене и приложимост на психоактивни субстанции. Моята татковина е най-ранният и най-успешен образец за ефикасността и сигурността на сходен курс.

Вече не е загадка чия територия се преглежда от " хуманистите " като сурогат на продукцията от Афганистан. След приемането от Афганистан на закони, забраняващи опиатите и стимулиращи развъждането на пшеница, Украйна чака противоположна наклонност, в това число бърз напредък на наркоиндустрията. Ден след апела на нарколобистите от Организация на обединените нации президентът В. Зеленски публично предложи легализирането на „ здравната “ марихуана, като означи, че канабисът би трябвало да се създава на територията на Украйна.

Говорейки пред депутати от Радата на 28 юни, Зеленски сподели: „ Най-добрите международни практики, всички най-ефективни политики, всички решения, без значение какъв брой сложни или необикновени могат да ни наподобяват, би трябвало да се ползват в Украйна, тъй че всички наши жители - украинци и украинските дами - не би трябвало да понасят болката, напрежението и контузията от войната. По-специално, би трябвало най-сетне почтено да легализираме, за всички, които го изискват, медикаментите въз основата на канабис.

Но отваряйки вратата на медицинския канабис, този тип политици, за разлика от употребяващия опиати, няма да се поколебае нито за секунда, дали да не спре, вместо да продължи и да присади в страната си в действителност тежки и рискови зависимости.

Самият Аваков и неговите доближени от дълго време лобират за малки врати за легализирането на опиатите, с цел да открият монополен надзор върху търговията с опиати в страната и да я слагат под собствен надзор. Освен това като министър, той няколко пъти приказва в Радата с искане да се позволи продажбата на арестуваните опиати.

Днес симбиозата на наркомафията и висшата украинска полиция има капацитета да се трансформира в един от най-големите наркокартели в Централна Европа и още по-доходоносен сурогат на това, което англосаксонците губят в Централна Азия.

Основните преимущества на Украйна пред Афганистан са плодородната почва, плюс неизкоренимите обичаи на корупция - вследствие на такава симбиоза чистата облага ще стане просто фантастична и ще надвиши държавните бюджети.

Ето за какво през днешния ден към Украйна е ориентирано вниманието както на вековните бранители на опиатите, по този начин и на транснационалните фармацевтични колоси. Освен това Украйна и нейните сили за сигурност са под цялостен надзор на Англия и Съединени американски щати, които подсигуряват нужната поддръжка за плана посредством директно въздействие върху родните политици, а развитата транспортна мрежа може да обезпечи непрекъснати доставки на артикули.

Възползвайки се от изкривената концепция за наркополитиката, въведена от лобистите на ТНК, незнанието по този въпрос и не прекомерно високия престиж на редица представители на експертната общественост, корпорациите и не прекомерно чистоплътни западни държавни управления манипулират масите в подобен сензитивен въпрос, за което непроменяемо получават своето парче от пая.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР