Пълните хора са почти два пъти по-дълго време заразни за

...
Пълните хора са почти два пъти по-дълго време заразни за
Коментари Харесай

Как ще преболедуваме зависи и от теглото ни

Пълните хора са съвсем два пъти по-дълго време заразни за останалите, когато боледуват от грип. Това откриха учени от университета в Мичиган, представени от в. " Дейли мейл ".

Специалистите изследвали 1800 души по време на три грипни сезона. Оказало се, че цялостните пациенти, страдащи от грип А, разнасяли болестта 42% по-дълго време, в съпоставяне със заболелите с обикновено тегло.

Резултатите навеждат учените към извода, че хората със затлъстяване би трябвало да бъдат предпочитана цел на грипната предварителна защита, включваща антигрипни ваксини.

Вече беше известно, че цялостните хора са изложени на по-висок риск от здравни затруднения, след прекарано грипно заболяване. Тук експертите имат поради пневмонията, следвана от летален излаз.

Досега обаче никой не подозираше, че тези хора могат да бъдат заразни за доста по-дълъг интервал от останалите. Това се дължи на обстоятелството, че затлъстяването отслабва имунната система на организма, който не може да се пребори със болестта и вирусът на грипа се задържа за по-дълго време. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР