Пълна трансформация преживя 23-годишната Алис Толеман от Мелбърн, която показа

...
Пълна трансформация преживя 23-годишната Алис Толеман от Мелбърн, която показа
Коментари Харесай

Тя се тъпче до припадък, когато лекарят й казва - или отслабваш, или ще умреш

Пълна промяна претърпя 23-годишната Алис Толеман от Мелбърн, която сподели по какъв начин се е разделила с съвсем половината си телесно тегло, написа Daily Mail. Младото момиче разкрива в блога си по какъв начин е живяла нездравословно и не е ограничавала храненето си по никакъв метод. Тези нейни привички я сложили в нелеката обстановка да тежи 135 кг.

В блога си дамата е под името Алис Блус и там тя споделя, че е развила пристрастяване към храната. В един миг е усетила какъв брой е съществено ситуацията й и изцяло трансформира всекидневието си.

Днес тя е позната героиня в обществените мрежи. Само в Instagram има близо 80 000 почитатели.

Алис разкрива, че е водила " релативно здравословен и благополучен живот " до 2011 година, когато стартира да употребява прекомерно нездравословна храна.

" Истината е, че часовете в McDonald's бяха обичаната ми част от денонощието ". Пристрастяването й към бързото хранене не стопира до там. Алис се е " промъквала " до супермаркетите, с цел да си набави неограничени количества ресурси от чипс, бисквити и шоколадови бонбони. "

" След моят McDonald's, желаех още повече и се запътвах към супермаркета да си закупя още храна ", сподели тя. Момичето добавя, че даже й се е случвало да изяде и кутия пица и този обред се е случвал три пъти в седмицата.

" В стаята ми постоянно имаше " укритие ". Беше като моето безвредно място - моето леговище. Любимото ми нещо беше да седнал съм в стаята си сама и да не махам лицето си от храната, до момента в който тя не свърши и да дублирам процеса, до момента в който не се разсъниха от хранителната ми кома ".

Алис споделя, че е лъжела приятелите си, че има други проекти, с цел да не излиза с тях и да си стои и похапва в спалнята си.

" Мислех, че е обикновено да пребивавам по този начин - споделя тя. - Моята пристрастност към храната беше нещо, което скрих от съвсем всички, изключително от фамилията ми и околните другари ".

Тя добавя, че няколко пъти седмично казвала на родителите си, че отива да вечеря с другари на някое здравословно място, само че думите й били неистина.

Също по този начин Алис споделя, че е престанала да влиза в магазините умишлено или подсъзнателно, защото не желала да се мери какъв брой кг тежи.

Всичко се трансформира през юни 2015 година, когато взема решение да възвърне предишния си метод на живот и съумява да се раздели с над 100 кг. след стомашен байпас.

" Хирургът ми сподели, че в случай че продължа по този метод, няма да доживея 30-годишна възраст. Това беше голям потрес за мен и нямах различен избор, с изключение на да се запиша за интервенцията " – спомня си тя.

Въпреки тежката диагноза, дамата към момента не била преодоляла пристрастяването си към храната, само че почнала да осъзнава, че е в неволя и, че лекарят е прав.

На 21-годишна възраст, през октомври 2015 година, тя минава 4-часова процедура на стомашен байпас, където стомаха й се свива, с цел да ограничи апетита й.

" Никога няма да укривам обстоятелството, че ми е правена интервенция за намаляване, тъй като тя избави живота ми и не се срамя да призная, че ми е била нужна помощ при пътуването ми за загуба на тегло ".

В момента Алис тежи 66 кг и е изгубила за 13 месеца останалата част от тежестта си.Сега тя води по-здравословен метод на живот с положително мислене, като следва диета с ниско наличие на въглехидрати и висока протеинова храна.

Също по този начин посещава към шест пъти седмично фитнес залата.

" Не одобрявам калорични ястия. Ям, когато съм гладна, само че питая тялото си с вкусни и здравословни храни ", изяснява тя и добавя, че се е наложи да промени мозъка си, с цел да види, че храната би трябвало да се почита и да отхвърли отрицателните асоциации с нея, да преодолее прочувственото хранене.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР