Палестинци маршируваха в гняв на погребална процесия за 19-годишен младеж,

...
Палестинци маршируваха в гняв на погребална процесия за 19-годишен младеж,
Коментари Харесай

Палестинци маршируват срещу погребална процесия на младежи след буйстване на заселници в град на Западния бряг

Палестинци маршируваха в яд на погребална върволица за 19-годишен юноша, погубен от израелската сигурност сили, откакто еврейски заселници вилнеят през оживения град на Западния бряг предната нощ

От ИЗАБЕЛ ДЕБРЕ Associated Press, 6 октомври 2023 година, 12:18 ч. бежанци. Няма да стана подобен. ”

В отговор на насилието и по-ранната палестинска пукотевица против израелско семейство в кола, израелските военни подредиха затварянето на всички палестински магазини по основната автомагистрала на града. Твърдолинейният министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир похвали затварянето, като сподели, че животът на израелците „ идва пред свободата на придвижване (и търговия) на палестинците. “

Нетаняху изиска от силите за сигурност да наложат спомагателни „ ограничения за сигурност " в региона, без да дава детайлности. Той също по този начин инструктира армията да форсира строителството на обходен път, който заобикаля Хавара.

Такива пътища — основна част от проектите на израелския министър на финансите Безалел Смотрич за практикуване на по-голям надзор върху Западния бряг — са неразрешени за палестинците и са особено проектирани да свързват огромните селища на Западния бряг с Израел.Смотрич обиколи Хавара в петък, обещавайки на поддръжниците си че ще работи интензивно, с цел да отбрани израелските заселници, които се опасяват от палестински офанзиви в региона.

„ Няма да мълчим, до момента в който с Божията помощ не възстановим сигурността и успокоение за всички израелски жители “, сподели той.

Израел завладя Западния бряг — дружно с Източен Йерусалим и Ивицата Газа — в Близкоизточната война през 1967 година и окупира територия през десетилетия несполучливи мирни договаряния.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР