Палестинският президент Махмуд Абас поздрави днес избрания за президент на

...
Палестинският президент Махмуд Абас поздрави днес избрания за президент на
Коментари Харесай

Махмуд Абас призова Джо Байдън да засили отношенията между САЩ и палестинците

Палестинският президент Махмуд Абас поздрави през днешния ден определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън с успеха му на американските президентски избори, съобщи Франс прес.

Абас прикани Байдън да ускори връзките сред Съединените щати и палестинците.

"Президентът Абас няма самообладание да работи дружно с определения президент Джо Байдън и държавното управление му за усилване на връзките за гарантиране на независимост, самостоятелност, правдивост и достолепие за палестинския народ ", се споделя в официално съобщение, публикувано от палестинските управляващи на Западния бряг.

През последните години американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския възприе политика, много удобна във връзка с Израел, което накара палестинците да преустановят връзките си с Вашингтон, отбелязва Франс прес.

По време на ръководството на Тръмп Съединените щати признаха Ерусалим за столица на Израел и обявиха, че еврейските селища на Западния бряг, окупиран от Израел, не опонират на интернационалното право.

Правителството на Тръмп също така затвори американското консулство в Източен Ерусалим, приключи помощите за палестинците и спря да дава средства на службата на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

Планът на Тръмп за мир в Близкия изток, предусещащ анексия на части от Западния бряг от Израел и основаването на палестинска страна на по-малка територия, бе неодобрен от палестинското управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР