Палестинските автономни власти отказват да приемат частични трансфери по данъчните

...
Палестинските автономни власти отказват да приемат частични трансфери по данъчните
Коментари Харесай

Палестинските власти отказват да приемат данъчни плащания от Израел

Палестинските самостоятелни управляващи отхвърлят да одобряват частични прехвърляния по данъчните заплащания от Израел, защото Тел Авив удържа административните разноски, предопределени за Газа, съобщи министър председателят Мохамад Щайе, представен от Ройтерс.

Той изрази вяра, че на Израел ще бъде оказан интернационален напън, с цел да даде всичките средства, събирани в елементи от окупирания Западен бряг и изплащани на палестинските управляващи по силата на дълготрайно съглашение сред двата страни.

Част от тези средства покриват разноски в Газа, в това число заплати на лекари и медицински сестри, макар че анклавът е следен от " Хамас ".

Израелският финансов министър Безалел Смотрич отхвърли да извърши цялостния трансфер дължими средства, като съобщи, че няма да позволи " и шекел да доближи до Газа " и упрекна палестинските самостоятелни управляващи, че поддържат офанзивата на ислямисткото придвижване, при която бяха убити към 1400 души. Смотрич въпреки всичко се е съгласил на непълен трансфер на средства, задържайки 140 милиона $, които съгласно него биха отишли в Газа, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това е политическо решение, чиято цел е да отдели Газа от Западния бряг и ние няма да го разгадаем ", съобщи Щайе. " Газа е интегрална част от нашата нация и значителен географски съставен елемент на страната Палестина ".

Палестинските управляващи акцентират, че президентът Махмуд Абас е показал пред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че средствата би трябвало да бъдат преведени в целокупност.

Казусът провокира земетресения и в ръководещата коалиция в Израел. Министърът на защитата Йоав Галан прикани средствата да бъдат незабавно и напълно преведени, защото са нужни за поддържане на стабилността в Западния бряг, където напрежението през последните седмици пораства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР