Палестинската администрация ще получи трансфер от 1,5 милиарда шекела (430

...
Палестинската администрация ще получи трансфер от 1,5 милиарда шекела (430
Коментари Харесай

Палестинците ще получат трансфер от $ 430 млн. от Израел

Палестинската администрация ще получи трансфер от 1,5 милиарда шекела (430 милиона долара) от Израел, оповестиха в петък представители на двете държавни управления, като стъпка към разрешаване траялия месеци застой в връзките сред тях.
Израел ще продължи да приспада пари от прехвърлянията, отчитайки заплащанията на Палестинската власт на пандизчии, решение, което разпали разногласието, само че двете страни се съгласиха да продължат диалозите за решение на този въпрос, съобщи палестинският министър по гражданската политика Хусейн ал Шейх, съобщи БГНЕС.
Шай Бабад, общоприет шеф на финансовото министерство на Израел, сподели за Агенция Франс Прес, че прехвърлянето ще бъде осъществено в неделя към палестинското държавно управление, което е изправено пред смазваща финансова рецесия, породена от разногласието.
Шейх удостовери, че ще получат средствата.
През февруари Израел реши да задържи към 10 милиона $ месечно от доходи от към 190 милиона $, които събира от името на Палестинската власт, като накара палестинския президент Махмуд Абас да откаже всички заплащания - заявявайки, че ще одобри всичко или нищо.
Парите идват от мита, наложени за артикули, предопределени за палестинските пазари, които минават през израелските пристанища и съставляват повече от 50 % от приходите на палестинската власт.
Приспадането подхожда на това, което Израел споделя, че палестинските управляващи заплащат на палестинските пандизчии в израелските затвори или на техните фамилии.
Затворниците, направили набези против израелци, са измежду лицата, получаващи заплащанията, а Израел споделя, че политиката предизвиква по-нататъшно принуждение.
Палестинците гледат на пандизчиите като на борци против окупацията на Израел и споделят, че парите поддържат фамилиите, които са изгубили главите на фамилиите.
Шейх сподели, че двете страни са се съгласили да образуват комисия за решение на оставащите въпроси, в това число парите, удържани за заплащания на пандизчии.
" Това е стъпка към разрешаването на рецесията, само че рецесията не е свършила ", сподели той. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР