Пълен с антиоксиданти, шоколадът, и най-вече черният шоколад, може да

...
Пълен с антиоксиданти, шоколадът, и най-вече черният шоколад, може да
Коментари Харесай

Шоколад за по-млада и гладка кожа


Пълен с антиоксиданти, шоколадът, и най-много черният шоколад, може да добави ежедневната грижа за кожата. Хапвайки постоянно умерени количества шоколад, можем да си подсигурим по-стегната и гладка кожа, естествено предпазена от вердното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

До момента беше известно, че тъмният шоколад подкрепя активността на мозъка и чревния тракт, намалява неприятния холестерол и риска от сърдечносъдови болести. Днес към изгодите от приема на обичания десерт можем да прибавим и дермопротективното му деяние.

Мощни антиоксиданти в черния шоколад забавят процесите на стареене на кожата

Изгарянето на кожата след излагане на слънце може да способства за приемането на стремежи загар, само че в дълготраен аспект е съществена причина за стареенето на кожата. Ултравиолетовите лъчи отключват процеси, водещи до нараснало произвеждане на свободни радикали в кожните кафези. Оксидативният стрес поврежда клетъчните структури и форсира стареенето им. Така стремежът към по-траен безоблачен тен може да докара до прибързано стареене на кожата. Повишеният банкет на антиоксиданти е средство, което може да забави този развой.

Суровите какаови зърна съдържат високи дози флаваноли мощни антиоксиданти , които работят удобно върху кожните структури. Лошото е, че по-голяма част от тези потребни субстанции се обезвреждат с преработката на какаото при производството на шоколад. Затова за оптимално набиране на флаваноли можем да разчитаме на черния шоколад в оптимално недопечен тип.

Свързани публикации.. Достатъчни са 1-2 късчета черен шоколад дневно 0 Ако не обичате вино, може да го замените с малко черен шоколад 0 Няколко съвета за гладка кожа 0

Ползите от антиоксидантите в шоколада за поддържането на гладка кожа, предпазена от УВ-увреждане са потвърдени от теоретичен екип от университета в Дюселдорф (Германия). Те организират тримесечно изследване измежду 2 групи дами. Първата група приема всекидневно по 27 мг флаваноли, а втората – по 330 мг. Това са надлежно дозите, които се съдържат в несъмнено количество млечен шоколад с ниско наличие на какао и в аналогичното количество недопечен черен шоколад.

След края на тримесечния интервал всички дами са минали през дозирано излагане на ултравиолетово излъчване. Установено е, че зачервяването на кожата във втората група, консумирала по-голямо количество флаваноли, е доста по-слабо. Това се преглежда като явен белег, че

кожата на тези дами е разполагала с по-ефективна УВ-защита .

Данните удостоверяват, че черният шоколад с високо наличие на какао може да се трансформира в прелестно допълнение към уравновесеното хранене, което да съчетае приятният усет с потребното му деяние за поддържане гладкостта на кожата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР