Пактът за съставяне на правителство, сключен между десницата и крайната

...
Пактът за съставяне на правителство, сключен между десницата и крайната
Коментари Харесай

Австрия е категорична: Няма да излизаме от ЕС

Пактът за сформиране на държавно управление, подписан сред десницата и крайната десница в Австрия, изключва образуване на референдум за вероятно излизане от Европейски Съюз, съобщи през днешния ден водачът на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) Хайнц-Кристиан Щрахе, представен от Франс прес.
По гледище на консерваторите на бъдещия канцлер Кристиан Курц "въпросът за излизане от Европейски Съюз беше изваден " от точките, които биха могли да бъдат подложени на всенародно допитване, уточни Щрахе, който беше последовател на подобен референдум.

В държавната стратегия на новосформираното държавно управление на консерваторите от Австрийската национална партия (АНП) и крайната десница се упорства за промяна, която да върне повече власт на националните държавни управления, заяви Ройтерс.

"Ще способстваме като деен и благонадежден сътрудник за бъдещото развиване на Европейски Съюз, като в центъра на вниманието ще бъде правилото на субсидиарността ", акцентират двете партии в програмата си.

В нея е включена и задачата да се понижи напрежението в връзките сред Русия и Запада. АПС има съглашение за партньорство с партията на съветския президент Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Консерваторът Курц уточни, че сегашната политика на наказания против Русия няма да се промени.

Крайната десница получава министерствата на вътрешните работи, на защитата и на външните работи в новото държавно управление, удостовери Щрахе, представен от Франс прес.

Самият той ще бъде вицеканцлер, отговарящ за държавната администрация и спорта, посочи той на конференция във Виена дружно с бъдещия държавен началник, консерватора Кристиан Курц.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР