Пакистан стана една от малкото държави, подкрепящи Турция в офанзивата

...
Пакистан стана една от малкото държави, подкрепящи Турция в офанзивата
Коментари Харесай

Пакистан подкрепи Турция за офанзивата ѝ в Сирия

Пакистан стана една от дребното страни, подкрепящи Турция в офанзивата ѝ против кюрдските сили в Сирия, а турският президент Реджеп Тайип Ердоган се чака да посети Исламабад този месец, съобщи Франс прес.

Пакистанският министър председател Имран Хан се обади през вчерашния ден на Ердоган, с цел да му каже, че "Пакистан изцяло схваща загрижеността на Турция по отношение на тероризма " и го увери "в цялостната му поддръжка и взаимност ", заяви неговият кабинет.

"Молим се напъните на Турция за поощряване на сигурността, районната сигурност и мирното споразумяване на ситуацията в Сирия да се увенчаят с триумф ", споделил Хан на турския държавен глава.

Турските сили започнаха в сряда атака в Северна Сирия против браншове, следени от милиция на сирийските кюрди - значим съдружник на Съединени американски щати в битката против групировката "Ислямска страна ".

Това е третата турска интервенция от този тип от началото на войната в Сирия и тя е необятно наказана от интернационалната общественост, показва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР