Пакистан ще участва във водената от Китай Международна лунна изследователска

...
Пакистан ще участва във водената от Китай Международна лунна изследователска
Коментари Харесай

Пакистан ще има база на Луната

Пакистан ще взе участие във водената от Китай Международна лунна изследователска задача. Ислямската страна скоро ще подпише съглашение за съдействие за създаване на база на земния сателит.

Амер Надим, ръководител на Пакистанската галактическа организация, направи изявленията си по време на посещаване в Лабораторията за проучване на дълбокия космос в Югоизточен Китай.

Очаква се Пекин да построи огромна лунна база до 2050 година.

" Ние приветстваме Пакистан да взе участие пълноценно в ILRS, да насърчи тясното партньорство с лабораторията и да даде образец за взаимна работа за създаване на споделено бъдеще за човечеството в космоса ", сподели Ву Вуйрен - основен дизайнер на китайската стратегия за проучване на Луната.

Пакистан и Китай са стратегически сътрудници в галактическия бранш от три десетилетия. От 1992 година Китай оказва помощ на Пакистан да създаде и изстреля информационни спътници и спътници за отдалечено наблюдаване

Двете народи подписаха поредност от съглашения за проучване на космоса през 2019 година като част от китайската самодейност " Един пояс, веднъж ". Те включват помощ на Китай за образованието на пакистански астронавти и изпращането им в космоса Други евентуални участници в плана са Бразилия и Венецуела. Русия обаче не е част от проектите на Пекин за построяването и поддържането на лунна база.

Преди към седмица Индия се причисли към Лунната стратегия на НАСА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР