Пакистан се готви за гореща вълна, като се очаква температурите

...
Пакистан се готви за гореща вълна, като се очаква температурите
Коментари Харесай

50 градуса по Целзий в Пакистан заради гореща вълна

Пакистан се готви за гореща вълна, като се чака температурите да стигнат 50 градуса по Целзий в най-населената провинция, по тази причина хората са посъветвани да останат на закрито, съобщи Дарик с позоваване на ДПА.

" Очаква се температурите да се повишат до 50 градуса в южната провинция Пeнджаб и в някои елементи на Синд ", сподели през днешния ден представителят на метеорологичната работа на страната Сардар Сарфраз.

Пакистанската метеорологична работа разгласява изказване, в което предвижда, че дневните температури ще бъдат с между4 и 6 градуса по-високи от нормалното в Пeнджаб и в някои елементи на Синд.

" Съветваме обществеността да заобикаля директната слънчева светлина, в случай че не е належащо ", се споделя в изказването.

Очаква се температурите в северните региони, където се намират над 7000 ледника, да бъдат с 2 до 4 градуса по-високи от нормалните.

Горещините ще продължат от през днешния ден до събота, а в края на седмицата, се чакат дъждове преди мусоните. Въпреки това, за разлика от предходната година, в Пакистан се чака тази година да има по-малко мусонни дъждове от нормалното.

През предходната година повече от 1700 души починаха и над 33 милиона бяха наранени от опустошителните наводнения, провокирани от мусонните дъждове.

Десетки хиляди хора бяха евакуирани предходната седмица поради циклона " Бипарджой " в Пакистан и Индия.

Съседна Индия също е обхваната от жестока гореща вълна, в която през последните няколко дни починаха десетки хора.

Пакистан е виновен за по-малко от 1% от международните въглеродни излъчвания, само че е измежду десетте страни в света, които вредят най-вече на климата.

През последните години в Пакистан зачестяват неочакваните наводнения, ерозията на почвата, пороите, сушите и смогът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР