Падате ли си по екстремните изживявания? Да си го признаем

...
Падате ли си по екстремните изживявания? Да си го признаем
Коментари Харесай

Най-откачените туристически атракции

Падате ли си по рисковите преживявания? Да си го признаем – даже скачането с парашут и бънджи скоковете не са това, което бяха. Вече всичките ви другари са го правели. Ако в действителност желаете нещо неповторимо, което ще накара приятелите ви да ви помислят за вманиачен, имаме няколко оферти за вас.

Танк чартърен в Минесота

Пейнтболът е за женчовците. Какъв е смисъла да стреляш по хората, в случай че няма никаква заплаха да ги убиеш? В Минесота можете да захвърлите детските играчки и да изживеете фантазията на всеки мъж – да прегазваш всичко по пътя си зад кормилото на машина от времето на войната във Виетнам.

Само за няколкостотин $ ще ви разрешават да се повозите на същински танк и да аргументите невъобразимо опустошение. На повърхност от 80кв.км. можете свободно да стреляте с картечници и всевъзможни артилерии, с цел да задоволите жаждата си за опустошение.

Срещу още няколко $ даже ще можете да преминете с чудовищната машина през няколко автомобила. За страдание колите се избират авансово и не можете да сгазите Мерцедеса на идиота, който ви е препречил пътя тази заран.

Сред крокодилите в Австралия

Крокодилите са ужасяващо увещание за ерата на динозаврите и имат една от най-силните захапки в животинското царство. За безстрашният авантюрист, който си търси гибелта не е задоволително единствено да ги види в зоопарка – би трябвало да влезете във водата и да им се изсмеете в лицето. Именно за такива случаи една компания в Дарвин, Австралия е построила Клетката на гибелта, в която можете да прекарате 15 минути измежду 6-метрови, тежащи по 1 звук машини за ликвидиране.

И кое е най-хубавото? Ами клетката е от транспарантен плексиглас, което единствено усилва реализма както за участниците, по този начин и за големите териториални влечуги, в чиито дом навлизате.

Яздене на лъв

Стената от плексиглас обаче прекомерно ви отдалечава от рисковите хищници, нали? За ваш шанс има един зоопарк в Буенос Айрес, Аржентина, където против дребна такса и автограф, че носите цялата отговорност за живота си, можете да яздите същински лъв.

Ако не си падате по лъвовете, тогава за вас има тигри, леопарди и мечки. В общи линии отварят клетката и ви дават да вършиме каквото си желаете. Вземете с вас и децата! В последна сметка, какво толкоз може да се обърка?

Спусни се по хълма в голяма топка

Хората пробват какви ли не неща, с цел да задействат естествения отговор на тялото да оцапа гащите. Било е просто въпрос на време преди някой да огледа към стръмния скат и да си намерения „ Иска ми се да вляза в голяма транспарантна топка и да се пусна надолу ”. Така се е родил зорбингът.

Най-новият рисков спорт идва от Нова Зеландия и е нужно единствено да влезете в голяма надуваема топка и да се изтъркаляте по стръмното със скорост 50км/ч. Не ви звучи задоволително бързо? Не забравяйте, че от самото начало биете главата си в стените на топката, все едно сте в центрофуга със личното си повърнато.

Надвесване от най-високите здания в света

Кулата CN в Торонто е най-високата конструкция в западното полукълбо. Но какво щеше да му е забавното на това, в случай че не можехте да се надвесите от ръба, до момента в който гледате по какъв начин животът ви минава пред очите?

Атракцията се назовава EdgeWalk и ви предлага опция да се надвесите от 550 метра височина и да разгледате канадския пейзаж, въпреки на няколко метра до вас има изцяло безвредно място, направено тъкмо за тази цел.

В най-ясните дни се оказва, че може да се види на 150км оттатък канадската граница, чак в щата Ню Йорк.

 

Разходка измежду отровните растения

Дори най-закоравелите приключенци се нуждаят от малко отмора понякога, с цел да се насладят на природата. Ако търсите опция да извършите това, като в това време да не се лишавате от риска за живота си, какво ще кажете за градините Алнуик във Англия, където е най-голямата сбирка от смъртоносни растения в света?

Към днешна дата в градините има близо 100 разнообразни типа отровни растения – от бучиниш до рицин и стрихнин. По някаква случайност участват и растения като марихуана и халюциногенни гъби, само че настояват, че това е само с просветителна цел.

Разходка над 2000-метрова бездна

Ядосвате ли се, тъй като сте отишли до Китайската стена, само че управляващите не са ви разрешили да се спуснете по нея с ръчно направено въже от чаршафи и бодлива тел? Зарежете тази работа. Направо отидете в планината Хуашан.

Планината се издига на повече от 2100 метра височина и притегля фенове на адреналина, които желаят да изкачат известният като  „ най-смъртоносния в света ” маршрут. При неналичието на незначителни неща като предпазни въжета или мрежи, катерачите вървят по пътека от дъски, на която не могат да се разминат двама души. Това е единственото нещо, което стои сред вас и двукилометровото рухване.

Скок с бънджи във вулкан

Какво толкоз му е рисковото на бънджито? В последна сметка, в случай че въжето се скъса, най-вече да си вземете студена баня. Добрите хора от Volcano Bungee имат нещо тъкмо като за вас. В Пукон, Чили можете да скочите непосредствено в кратера на дейния вулкан Виларика от хеликоптер.

На цена от към 10 000 $ това също по този начин е и най-скъпият бънджи скок в света. 100-метровото въже ви спуска единствено на 200 метра над кипящата лава – толкоз близо, че ще опърли космите в носа ви. Само се надявайте водачът на хеликоптера да е пресметнал височината вярно, другояче ще сте платили 10 бона за най-якото викингско заравяне.

Още по-готиното е, че откакто скочите, не можете да се качите назад в хеликоптера. Трябва да висите със 150км/ч в продължение на 60 километра, до момента в който се върнете до летището, надявайки се да не улучите някой електрически кабел по пътя.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР