Падащите иглички от коледната елха са кошмар за повечето домакини.

...
Падащите иглички от коледната елха са кошмар за повечето домакини.
Коментари Харесай

Защо препоръчват да пръскаме елхата с лак за коса?

Падащите иглички от коледната елха са призрачен сън за множеството домакини. Австралийско проучване обаче сподели най-хубавия метод да предотвратим това злополучие - като ги напръскаме с лак за коса, заяви в. " Дейли телеграф ".

Изследователите са тествали няколко метода за опазване на игличките на коледното дърво - потапяне във вода, прибавяне на енергийна напитка в нея или бира, напръскване с лак за коса . Най-ефикасен се оказал последният.

Добавянето на бира за поддържане във водата е с минимален резултат, въпреки и алкохолът да понижава микроорганизмите. Енергийните питиета оказват помощ повече, тъй като са сладки . Топлата вода не отстранява смолата, която пречи на дървото да пие . Лакът за коса е в действителност сполучлив. Той обаче има минус - дървото става още по-запалимо .

Биоложката Анджела Моулс е направила проучването с австралийски възпитаници. Според нея лакът за коса е най-ефикасен, тъй като блокира порите и растението не може да улавя етилен. Именно той ускорява капенето на игличките
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР