Падането на температурите и прехвърчащите снежинки ни предразполагат към пийване

...
Падането на температурите и прехвърчащите снежинки ни предразполагат към пийване
Коментари Харесай

Защо зимата е идеалното време за моктейл?

Падането на температурите и прехвърчащите снежинки ни подготвят към пийване на сгряващи питиета. Чай с ром, глювайн, греяно вино са единствено дребна част от питиетата, които ни подаряват с уют в студените зимни нощи.

Какви обаче са вариантите за хората, които се въздържат от потреблението на алкохол? Със сигурност и те могат да намерят задоволително сгряващи потребни питиета, като моктейлът е тъкмо една от тях.

Моктейлите са абсолютният шлагер измежду последователите на здравословното хранене. Самата дума е композиция сред британските думи cocktail (коктейл) и mock (имитация).

Тя се употребява за питиета, които наподобяват като типичен коктейл, само че не съдържат никакви алкохолни нотки. И макар че са реплика, те могат да са даже по-добри от оригинала.

Добавянето на верните сгряващи подправки в тях ги трансформират в здравословна и огнена напитка, идеална за зимните вечери. Как да приготвим моктейл?

 Защо зимата е идеалното време за моктейл?

Чувствайте се изцяло свободни да експериментирате при забъркването на моктейл. Можете да употребявате всички свои обичани подправки като джинджифил, черен пипер, къри, уасаби. А в случай че търсите към този момент изпитана рецепта за моктейл, ето една такава.

Зимен моктейл с канела

Необходими артикули: 1/2 ч.ч. кафява захар, 1 ч.л. канела, 1/2 корен джинджифил, 1 ч.ч. вода

Начин на подготвяне: Настържете джинджифила в незапалим съд. Добавете всички останали съставки и поставете съда на котлона. Щом сместа кипне, отстранете я от печката. Прецедете я, когато се поохлади, и я излейте в коктейлна чаша. Украсете чашата с ябълки, лимони, канела, след което поднесете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР