Пада банковата тайна за парите на митничарите. Всички служители на

...
Пада банковата тайна за парите на митничарите. Всички служители на
Коментари Харесай

Пада банковата тайна за митничарите

Пада банковата загадка за парите на митничарите. Всички чиновници на Агенция " Митници ", като се изключи тези, заемащи механически длъжности, ще подават декларация, с която дават единодушие за откриване на банковата загадка за парите им. Това плануват промени в Закона за митниците, които са пуснати за публично разискване от Министерството на финансите, предава.

И до момента митничарите всяка година подават декларация за притежаваните от тях пари, коли и парцели. Но с смяната при инспекция дали данните в тези заявления са правилни инспекторатът на Агенция " Митници " ще може да изиска от комерсиалните банки данни за наличните пари по сметките на митничарите и за придвижването на суми по тях.

Декларациите за отвод от банкова загадка ще бъдат подавани от митничарите при назначение и всяка година в период до 31 март. А всички назначени сега митничари ще би трябвало да подадат такава декларация в 14 дневен период след приемане на закона от Народното събрание, планува квалифицираният план.

Освен това Националната организация за приходите всяка година в период до 31 май ще дава на инспектората на Агенция " Митници " всички налични данни за приходите и имуществото на митническите чиновници. Така инспекторатът на организацията ще може да съпостави данните от имуществените заявления на митничарите с информацията, която ще получат от банките и от Национална агенция за приходите.

В имуществените си заявления митничарите показват колите, парцелите и парите на своите съпрузи или хората, с които живеят на брачен начала, както и на малолетните си деца. Съпругите на митничарите обаче няма да подават заявления за отвод от банкова загадка. Нито пък от Национална агенция за приходите ще дават данни за приходите им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР