PacWest Bancorp заяви късно в сряда, че преговаря с потенциални

...
PacWest Bancorp заяви късно в сряда, че преговаря с потенциални
Коментари Харесай

Заразата се разраства: Още американски банки изпадат в затруднение

PacWest Bancorp съобщи късно в сряда, че договаря с евентуални сътрудници и вложители по отношение на стратегически варианти. Дотук се стигна, откакто акциите на основания в Лос Анджелис заемодател и няколко други районни банки в Съединени американски щати се сринаха на фона на опасения от утежняване на банковата рецесия, предава Reuters.

В изказване PacWest сподели, че не е имало необикновени приключвания на депозити, откогато продажбата на First Republic Bank на JPMorgan Chase & Co беше оповестена в понеделник.

Планираната продажба на нейния портфейл от заеми за финансиране на кредитори на стойност 2.7 милиарда $ остава в ход и откакто бъде приключена, ще усили съотношението на елементарния капитал от първи ред от 9.21% на най-малко 10%, добави банката.

„ В сходство с естествените практики компанията и нейният Борд на шефовете непрестанно преразглеждат стратегическите варианти “, сподели PacWest.

Наскоро към компанията се обърнаха няколко евентуални сътрудници и вложители – полемиките не престават. Компанията ще продължи да прави оценка всички варианти за максимизиране на цената за акционерите “, се прибавя в него.

Reuters заяви по-рано в сряда, цитирайки лице, осведомено с въпроса, че PacWest изследва стратегически варианти, в това число евентуална продажба или набиране на капитал, откакто покачването на ликвидността, оповестено през март, не съумя да вдъхне доверие във към този момент отслабналите акции.

Книжата на PacWest паднаха с 52% в сряда, а на Western Alliance – с 23%, което акцентира по какъв начин вложителите остават неубедени по отношение на здравето на районните банки макар напъните на регулаторите да сложат завършек на банковата рецесия, която стартира с колапса на Silicon Valley Bank и Signature Bank през март.

Western Alliance Bancorp също се опита да увери пазарите, заявявайки късно в сряда, че не е имало извънредно приключване на депозити и има съответна ликвидност.

Базираният във Финикс районен заемодател съобщи, че „ удостоверява още веднъж своята финансова мощ, както и своите насоки за напредък на депозитите в отговор на последните събития в промишлеността “.

Тревогата в бранша идва след интервал на релативно успокоение и може да затегне кредитиraneto в цяла Америка и да навреди на растежа.

Доверието във финансовата институция се построява в продължение на десетилетия и се унищожава за дни. Когато всяко домино пада, идната най-слаба банка стартира да се клати “, написа милиардерът вложител Бил Акман в Twitter.

Той прикани регулаторите да вкарат необятна гаранция за депозитите.

„ Докато вложителите не бъдат възнаградени за залаганията си на неуверени банки, няма да има оферта, а най-хубавата продажба е на последната цена “, написа той.

Акциите на PacWest изгубиха съвсем 90% от цената си от началото на районната банкова рецесия на 8 март. Други районни кредитори, чиито акции бяха под напън тази седмица, също паднаха.

Zion Bancorp, First Horizon и Comerica се сринаха с повече от 7%, а SPDR S&P Regional Banking ETF спадна с 5%.

Zion и First Horizon не бяха налични за коментар след работното време в сряда.

Comerica сподели, че макар че депозитите ѝ са намалели през първото тримесечие, те остават над равнищата отпреди пандемията и в този момент са по-малко съсредоточени върху клиенти, чувствителни към цените.

Не считаме, че тези скорошни събития, засягащи избрани банки, както и страхът, който сега провокира съмненията в цените на акциите, отразяват тъкмо цялостното здраве на банковата промишленост “, сподели основаният в Далас заемодател в изказване късно в сряда.
Банкова рецесия
Кризата с районните банки в Съединени американски щати стартира през март, когато бързото евакуиране на депозити, движено от обществените медии, докара до неочакваното затваряне на Silicon Valley Bank и накараха вложителите да се реалокират от районните кредитори към сигурността на най-големите финансови институции.

Проблемите принудиха регулаторите да се намесят със незабавни ограничения. Пазарите наподобява се успокоиха в края на предишния месец.

Въпреки че First Republic, основан в Калифорния заемодател на богатите, стана третата банкрутирала банка от март насам, регулаторите се надяваха, че продажбата ѝ на JPMorgan на търг през уикенда, извършен от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), ще сложи линия на рецесията.

Вместо това договорката възобнови страховете на пазара. Някои вложители предизвестиха, че рецесията не е свършила и хедж фондовете се обзаложиха, че други части от доминото може да паднат.

Големи банки и компании за частни финансови вложения се въздържаха да предложат финансови вливания на районните кредитори без държавна поддръжка заради опасения по отношение на загуби от осчетоводяване на техните нискодоходни активи, като заеми и капиталови портфейли.

Разходите за обезпечаване против по-нататъшни загуби в районните американски банкови акции бяха покрай едномесечния връх на пазарите на варианти в сряда.

По-рано в сряда ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати Джеръм Пауъл повтори, че банковата система на страната е устойчива, като в същото време обезпечи ново нарастване на лихвения % с 25 базисни пункта. Пауъл сподели, че банковите депозити са се нормализирали.
Стратегически варианти
PacWest има клонове в Калифорния, както и в Дърам, Северна Каролина и Денвър, Колорадо. В докладите за първото тримесечие, оповестени предходната седмица, депозитите се стабилизираха.

Банката, една от 100-те най-големи в Съединени американски щати, се надява да избегне ориста на други, които бяха поети от американските регулатори, като самодейно откри решение за подсилване на финансите си, сподели пред Reuters индивидът, осведомен със стратегическите ѝ благоприятни условия.

Усилията идват, откакто банката набра 1.4 милиарда $ от капиталовата компания Atlas SP Partners в края на март.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР