П редседателят на КРИБ Кирил Домусчиев с остър коментар относно

...
П редседателят на КРИБ Кирил Домусчиев с остър коментар относно
Коментари Харесай

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев с остър коментар за цената на тока

П редседателят на КРИБ Кирил Домусчиев с изострен коментар по отношение на цената на електрическата енергия у нас.

„ Сега, когато прочетох изявлението на Константин Стаменов (БФИЕК) за загубите на промишлеността от цените на тока, си спомних диалога ми от през днешния ден с сътрудника Красимир Дачев (Зам.-председател на БТПП), който към този момент спря и трите си завода. Споделих му, че от министъра на енергетиката, по остаряла българска сентенция, и клин за зеле не става, а той ме помоли да не наскърбявам чепа! Не знам смешно ли е или тъжно”, пита в обществените мрежи Домусчиев.



Думите му са във връзка изявление на Константин Стаменов от БФИЕК, в което той показва, че очaĸвa пpeдпpиятия дa изпaднaт в лиĸвиднa ĸpизa и дa ce пpиcъeдинят ĸъм cпpeлитe paбoтa пpeз минaлaтa ceдмицa.

"Cтpaxyвaм ce, чe тoвa ca бaзoви мoщнocти и cпиpaнeтo мoжe дa дecтaбилизиpa цялaтa eлeĸтpoeнepгийнa cиcтeмa. Стопанските консуматори у нас надплатиха 64 млн. лв. поради изкуствено поддържан недостиг и манипулиране на пазара ", споделя той.

Днес работодателските организации бойкотираха среща в БЕХ, на която се обсъждаше високата цена на тока, научи още. Като причина да не се включат в диалозите организациите показаха закъснялата реакция на БЕХ, КЕВР, енергийния министър и държавното управление като цяло.

По-рано денем ръководителят на КРИБ излезе с друга гневна позиция по тематиката. В профила си във Фейсбук той написа: „ Безхаберието, енергийната мафия и корупцията отново ни превзеха! После прави стопанска система?! Как? За какво да влагаме? За да пълним джобовете на измамниците?! Всичко, което постигахме с митингите през 2015 година, отиде в канала. Само в границите на месец! Аз персонално няма да отивам на среща с управлението на БЕХ. С тези хора няма какво да си кажем”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР