Климатичните промени заплашват човечеството в невероятни мащаби. В ново

...
<p class=MsoNormal style=mso-pagination:none;mso-layout-grid-align:none;
text-autospace:none>Климатичните
промени заплашват човечеството в невероятни мащаби. В ново
Коментари Харесай

Опасност от глад заради климатичните промени

Климатичните промени заплашват човечеството в невероятни мащаби. В ново проучване изследователите са пресметнали по какъв начин възходящата популация инсекти в по-топлите части на Земята ще се отрази на реколтата и резултати са мощно притеснителни.

Учените предвиждат, че през идващите 30 години единствено в Европа годишно вредителите ще унищожават приблизително по към 16 млн. тона пшеница, царевица и ориз. Ситуацията в Америка и Азия е много сходна.

Прогнозите за Съединени американски щати са, че насекомите, които ще нанесат загуби на царевицата, ще се усилят с близо 40% – доста притеснителен факт, като се има поради, че Съединените щати са най-големият производител на царевица в света.

В Китай да вземем за пример 27 млн. тона ориз ще изчезнат единствено заради насекомите. Учените са създали прогностичен модел, който сочи, че при покачване на температурата с всеки два градуса, загубите в международен мащаб ще са страховити – 31% царевица, 19% ориз и 46% пшеница. Загубата на трите зърнени култура за целия свят ще бъде в порядъка на 213 млн. тона.

„ Очакваме да забележим възходящи загуби на култури заради активността на насекомите " – декларира професор Къртис Дойч от Вашингтонския университет. „ По-високите температури усилват експоненциално техния метаболизъма, което от своя страна води до два риска. Първият е, че желаят да ядат повече, а вторият е, че се стремят да се развъждат повече ".

Как да се преборим с всичко това? Единият от разновидностите е да се разработват по-устойчиви против насекомите култури, което ще бъде една непрестанна надпревара с вредителите. Другият вид е всеобща международна политическа и икономическа тактика против климатичните промени или простичко казано: „ Политиците да решат този проблем. ” Надали и най-големите оптимисти не престават да имат вяра в това…

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР