Ово-вегетарианец е човек, който не яде месо или млечни продукти,

...
Ово-вегетарианец е човек, който не яде месо или млечни продукти,
Коментари Харесай

Какво е ово-вегетарианец?

Ово-вегетарианец е човек, който не яде месо или млечни артикули, само че яде яйца и създадени от яйца артикули. Този вид вегетарианци не ядат млечни артикули, в това число мляко, сирене или масло. Думата " ово " произлиза от латинската дума за яйце. Много малко хора следват ово-вегетарианска диета спрямо лакто-ово-вегетарианска диета, веганска диета или даже лакто-вегетарианска диета.

Ово-Вегетарианска диета

Ово-вегетарианската диета може да включва всички плодове, зеленчуци, тикви, бобови растения, семена и зърна, като ориз, киноа и ечемик, подправки и пресни билки, яйца и артикули, съдържащи яйца, като яйчен белтък, майонеза и някои печени произведения.

Диетата би изключила всички месни и скотски месни артикули и напълно животинското мляко и млечни артикули, в това число краве мляко, сирене, масло и всички артикули, създадени от тези млечни артикули.

Каква е разликата?

Ово-вегетарианците са по-често разнообразни от лакто-ово-вегетарианците, които употребяват и мляко. Те са разнообразни и от веганите, които не употребяват скотски артикули, в това число яйца или млечни артикули. Веганите постоянно са деликатни в търсенето на съставки, с цел да се подсигурява, че никой не е получен от яйца, месо или млечни артикули.

 храна за ово-вегетарианец

Защо хората избират такава вегетарианска диета

Може да изберете ово-вегетарианска диета по здравословни аргументи. Една от постоянно срещаните аргументи е, че желаете да сте вегетарианец, само че имате нетърпимост към лактоза или сте алергични или чувствителни към млечни артикули.

Може да се окаже мъчно да получите задоволително протеини от строга веганска диета, тъй че можете да включите яйцата, с цел да допълните потребностите си от протеини.

Яйчните белтъци са доста здравословен източник на протеини, до момента в който в това време са с ниско наличие на калории и без мазнини. Докато жълтъкът съдържа холестерол и мазнини, той също доставя доста съществени мастноразтворими витамини и минерали.

Етичните аргументи за избора на тази диета са, че възразявате против изискванията на живот на млечните крави и затова не желаете да подкрепяте млечната индустрия. В този случай евентуално консумирате единствено яйца от свободно гледани кокошки.

Лакто-вегетарианците и ово-лакто-вегетарианците постоянно имат религиозни или културни аргументи да избират своята диета. Веганите нормално имат етични и екологични аргументи, в допълнение към здравните проблеми, които дефинират техния избор на храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР