Овесени палачинки с кисело мляко - поднесете с пълнеж по

...
Овесени палачинки с кисело мляко - поднесете с пълнеж по
Коментари Харесай

Овесени палачинки с кисело мляко

Овесени палачинки с кисело мляко - поднесете с заряд по избор

Необходими Продукти

● овесени ядки - 1 ч.ч.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● яйца - 1 бр.
● ванилия - 1 бр. (2 г)
● сол - 1 щипка
● сода - 1 щипка

Начин на подготвяне

Единственото особено приспособление тук е блендер, който да смели овесените ядки и да ги направи на брашно.

Колкото повече ги държите в него, толкоз по-фино брашно ще се получи. Като получите брашното се прибавя киселото мляко, яйцето, ванилията и по щипка сол и сода. Всичко това се разбърква добре в една купа с вилица до гладка кашичка.

Оставя се да почива към 5 минути. Кашичката става все по-гъста, тъй като овесеното брашно изтегля влагата. Това е издирван резултат. Добавете водичка (около 30-50 мл) и оставете за още 5 минути.

През това време си загрейте котлон, а с цел да ги приготвите. Огънят би трябвало да е слаб към междинен, другояче елементарно прегарят, а това води и до по-лесното им скъсване. Сместа би трябвало да е като примес за палачинки - рядка, само че с гранулки.

Преминете към печенето им. Дайте им по 60-90 секунди от страна и ще имате необикновено вкусна, мекичка и ароматна потребна палачинка. Остава да и добавите заряд и да си я хапнете.

От посоченото количество излизат 5 бр. палачинки, само че в случай че би трябвало да ги приготвите за 4-членно семейство ще Ви е нужна двойна доза.

Овесените палачинки с кисело мляко са страхотни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР