Отзивите от други потребители имат съществено значение за избора на

...
Отзивите от други потребители имат съществено значение за избора на
Коментари Харесай

Ето как да разпознаваме манипулираните препоръки на стоки

Отзивите от други консуматори имат значително значение за избора на избран търговец, бранд или артикул. За да не бъде изкривявано потребителското държание и увреждани икономическите ползи на клиентите, е значимо рецензиите да са достоверни и да не вкарват в илюзия. Търговците, които дават достъп до потребителски оценки, би трябвало да осведомят за метода на обработването им и дали всички отзиви са оповестени.
Как да разпознавате манипулираните рекомендации ще ви ориентират препоръките на специалистите от онлайн платформата " Ние, потребителите “.

Профилът на рецензента
Вижте датата на основаване на акаунта и главната информация в уеб страницата (ако има такъв) и в обществените мрежи. Проверете за други мнения от този профил - подозрително е, когато някой разгласява голям брой оценки за къс интервал от време. 

Какво стои зад ревюто? 
Автентичните отзиви нормално не са полярни - съдържат и похвали, и рецензия. Изцяло позитивен коментар навежда на мисълта, че създателят му е сляпо завързан към марката, платено му е или се е облагодетелствал по различен метод от ревюто. Същото важи и за изцяло негативните оценки, които не са фокусирани върху съответни проблеми.

Акцентът е върху персонална история или прекарване
Когато коментарът е ориентиран към рецензента (напр., " този артикул промени живота ми “, " в никакъв случай не съм вярвал, че… “ и пр.), а не върху самия артикул, е добре да се отнесете с доза съмнение.

Перфектна или неприятна граматика
Възможен симптом за подправени мнения е, когато написаното е в двете крайности. Няколко дребни граматически неточности ще покажат, че по-скоро оценката е достоверна.

Професионални термини
Прекалено формалното звучене, включване на характерна терминология и прочие будят подозрения. Обикновеният човек не би употребявал сходен метод и формулировки, без значение от това какъв брой добре е осведомен с материята и какъв брой ревнив последовател на продукта е.

Марката се повтаря още веднъж и още веднъж
Ако, съвсем като в реклама, в рецензията непрекъснато се загатва марка, име или модел на артикул, то най-вероятно е платено за това. Подобни размишления будят и голям брой на брой за къс интервал от време мнения за дузина артикули от един и същи тип, най-вероятно овъзмездени от снабдител на услуги или бизнес.

Странно изглеждащи мнения
Само основни букви, несъразмерна пунктуация - седем удивителни знака или две многоточия в края или някъде по средата на всяко изречение – това са мнения, които в най-малка степен могат да се одобряват за надеждни и достоверни.

Просто занимателно
А може би някой е опитал да наподобява автентичен в мрежата?! Добре е да прескачате хумористичните рецензии, защото не е несъмнено смешна или подправена оценка са те.
Когато потребителите попаднат на подправени мнения, е добре да ги рапортуват, както и да осведомят контролните органи, с цел да бъдат взети ограничения за санкциониране на нарушителите и премахването на подвеждащите недействителни оценки. Подобно стабилно държание на всички заинтригувани страни ще спомогне за справяне с казуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР