Отзиви след победата на Спартак Плевен над Шумен с 81:67

...
Отзиви след победата на Спартак Плевен над Шумен с 81:67
Коментари Харесай

Любомир Минчев: Като цяло играхме добре в защита

Отзиви след успеха на Спартак Плевен над Шумен с 81:67 в среща от Националната баскетболна лига за мъже:

Любомир Минчев, старши треньор на Спартак Плевен: " Мисля, че като цяло и първото полувреме играхме добре в отбрана. Не ни бяха вкарали доста точки. Даже една част от тях бяха от битка в нахлуване и втори късмет или някои наши неточности. Чисто от последователно нахлуване толкоз не са ни надиграли. Нашият проблем, изключително първото полувреме, беше, че нямахме нито една пукотевица, вкарана отдалече. Имаше много отворени стрелби, само че нито една не влезе и това нещо неизбежно оказа въздействие на резултата. Бяхме 0-10, до момента в който второто полувреме вкарахме 7 тройки. Това нещо също ни оказа помощ ".

Седариан Рейнс, състезател на Спартак Плевен: " Мисля, че се получи малко по-трудно, в сравнение с трябваше. Уважение към противника, само че ние трябваше да създадем това, което бяхме заложили в проекта си за този мач и това, което треньорът искаше да създадем. Мисля, че се справихме. Смятам, че Шумен играе доста добре, борят се доста, въпреки че играят като посетители, не се отхвърлят. Харесвам съотборниците си в Спартак. Мисля, че химията ни е добра, би трябвало да продължим да изпълняваме това, което треньорът желае от нас. Идват още и все по-важни мачове ".

Янко Янков, старши треньор на Шумен: " Въпреки нашия спад при започване на третата част, в края на същия интервал още веднъж бе единствено 6 точки за съперника и мачът беше към момента жив. През последната част взехме неприятни решения в нахлуване, което даде опция на съперника да направи няколко контраатаки и да отвори разлика. Вече нямаше време за повече. Борихме се доста, за което желая да поздравя моите момчета, само че би трябвало да покачваме квалитета и класата на това, което демонстрираме, тъй като против положителните тимове такива спадове няма кой да ни ги елементарни. Поздравявам Спартак и им искам триумф. Продължаваме да работим. Радва ме, че момчета от нашата школа през днешния ден демонстрираха много постоянна игра и в двете етапи ".

Георги Кендеров, състезател на Шумен: " С оглед обстановката, в която се намираме, и ротацията, която имаме, мисля, че справедливо ни победиха. Ние се борихме. Видя се, че не ни доближиха сили. Те се възползваха от това, откриха игрови темп, водеха ни и мисля, че справедливо завоюваха. Те играха непрекъснат баскетбол, пресираха и ни затрудняваха. Беше ни мъчно. В момента изоставаме в битката, имаме единствено два високи, само че с тренировки всичко ще оправим ".

Автор: Ива Кръстева/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР